Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Cum motivează senatorul Matieș plecarea sa la AUR, din PSD: „S-a incercat să se facă un blat, un apendice PNL sau USR”

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum motivează senatorul Matieș plecarea sa la AUR, din PSD: „S-a incercat să se facă un blat, un apendice PNL sau USR”

Senatorul Călin Matieș și-a anunțat oficial trecerea de la PSD la AUR în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc astăzi, 10 noiembrie, în Alba Iulia.

Această decizie survine pe fondul unui conflict mai vechi cu noul coordonator al PSD Alba, europarlamentarul Victor Negrescu, și, de asemenea, ca urmare a eforturilor acestuia din urmă de a aduce în partidul său primarul USR din Alba Iulia, Gabriel Pleșa. Recent, Pleșa a fost primit cu brațele deschise de premierul Marcel Ciolacu, care i-a promis susținere financiară pentru proiectele de investiții derulate la Alba Iulia, în cazul în care acesta va decide să candideze din partea PSD.

În cadrul conferinței de presă, senatorul Matieș a declarat următoarele: „Acum un an și jumătate, când mi-am asumat candidatura, acest lucru s-a făcut cu acceptul lui Ciolacu și al lui Negrescu, printr-un vot în consiliul politic județean. Din păcate, nu a mai fost posibil, și s-a încercat să se facă un blat, un apendice PNL sau USR.”

CITEȘTE ȘI: Senatorul Călin Matieș pleacă din PSD la AUR! Va anunța acest lucru mâine, într-o conferință de presă

Victor Negrescu deține funcția de consilier onorific pentru politică externă în cadrul cabinetului premierului Ciolacu.

Matieș a fost candidatul PSD pentru Primăria Alba Iulia timp de mai bine de jumătate de an, desfășurând o campanie activă și aducând noi membri în partid. Se așteaptă ca un număr semnificativ de susținători să-l urmeze pe senator în această mișcare politică.

Nu cu mult timp în urmă, Matieș s-a întâlnit cu George Simion, președintele AUR. De asemenea, senatorul a pierdut recent un proces împotriva primarului Gabriel Pleșa, fiind obligat să plătească daune morale în valoare de 15.000 de lei și să publice hotărârea judecătorească în toate ziarele în care a făcut declarații neadevărate, inclusiv pe pagina sa de Facebook.

În plus, Călin Matieș a fost adesea asociat cu stilul de politică promovat de AUR. La începutul mandatului său, acesta a participat la ședințele Senatului îmbrăcat în costum popular și opinci, atrăgând atenția și stârnind discuții în rândul colegilor de partid.

Mai mult, în luna mai 2022, Matieș a postat o fotografie cu Avram Iancu, înrămată, la baza statuii principelui maghiar Gábor Bethlen, într-o zi dedicată Unității Reformate Maghiare la Alba Iulia, eveniment la care a participat și președinta Ungariei, Katalin Novak.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei La Stremț au început săptămâna aceasta lucrările de modernizare a iluminatului public, a anunțat primarul comunei, Traian Ștefan Popa. Potrivit edilului, lucrările în valoare de aproape 1 milion de lei se vor realiza printr-o finanțare nerambursabilă, fiind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea