Rămâi conectat

Actualitate

Cum EXPLICĂ DSP Alba că a ÎNCHIS Arti Pan, deși nicio persoană din zona de producție sau vânzări nu a fost depistată POZITIV și de ce în cazul unui SUPERMARKET din județ nu a luat aceeași măsură

Ziarul Unirea

Publicat

în

Direcția de Sănătate Publică Alba a suspendat activitatea brutăriei ArtiPan din Alba Iulia, în urma unei anchete epidemiologice, cu toate că niciun anagajat din zona producție sau vânzări nu a fost depistat pozitiv cu COVID-19, toți fiind de la de la administrativ (birouri).

Însă, același lucru nu s-a întâmplat și în cazul unui supermarket din județ, unde nu s-a pus problema suspendării activității, cu toate că un angajat din zona vânzări a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

„A fost luată măsura închiderii până la finalizarea anchetei epidemiologice și la efectuarea de igienizare a tuturor spatiilor societății.

În cadrul unei anchete epidemiologice și cu atât mai mult în situația de față nu putea sa garanteze nimeni circulația și contactul angajaților între diferitele puncte de lucru.

Mai exact putea ca un șofer să fi întrat în contact și cu cei de la birouri și cu cei de la desfacere sau producție. În plus, activitatea societății a fost suspendată prin izolarea angajaților la domiciliu. Baza legală este izolarea contacților direcți în cazul suspiciunii unei epidemii”, a explicat Alexandru Sinea.

Directorul DSP a subliniat importanța diferenței între un caz singular depistat și un cluster (focar): ”În cazul unui focar măsurile medicilor epidemiologi sunt de amploare mai ridicată tocmai pentru a limita efectele și răspândirea. Evident astea sunt chestiuni care țin de medicina de specialitate, gravitatea situației o apreciază un medic epidemiolog, în cadrul unei anchete pe care o duce și și-o asumă medical.”

Activitatea societăţii ArtiPan a fost suspendată de către DSP Alba, toate persoanele (angajaţi şi contacţii direcţi) fiind izolate la domiciliu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea