Cum EXPLICĂ DSP Alba că a ÎNCHIS Arti Pan, deși nicio persoană din zona de producție sau vânzări nu a fost depistată POZITIV și de ce în cazul unui SUPERMARKET din județ nu a luat aceeași măsură

Direcția de Sănătate Publică Alba a suspendat activitatea brutăriei ArtiPan din Alba Iulia, în urma unei anchete epidemiologice, cu toate că niciun anagajat din zona producție sau vânzări nu a fost depistat pozitiv cu COVID-19, toți fiind de la de la administrativ (birouri).

Însă, același lucru nu s-a întâmplat și în cazul unui supermarket din județ, unde nu s-a pus problema suspendării activității, cu toate că un angajat din zona vânzări a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

ELIT

„A fost luată măsura închiderii până la finalizarea anchetei epidemiologice și la efectuarea de igienizare a tuturor spatiilor societății.

În cadrul unei anchete epidemiologice și cu atât mai mult în situația de față nu putea sa garanteze nimeni circulația și contactul angajaților între diferitele puncte de lucru.

Mihail David - 2020

Mai exact putea ca un șofer să fi întrat în contact și cu cei de la birouri și cu cei de la desfacere sau producție. În plus, activitatea societății a fost suspendată prin izolarea angajaților la domiciliu. Baza legală este izolarea contacților direcți în cazul suspiciunii unei epidemii”, a explicat Alexandru Sinea.

Directorul DSP a subliniat importanța diferenței între un caz singular depistat și un cluster (focar): ”În cazul unui focar măsurile medicilor epidemiologi sunt de amploare mai ridicată tocmai pentru a limita efectele și răspândirea. Evident astea sunt chestiuni care țin de medicina de specialitate, gravitatea situației o apreciază un medic epidemiolog, în cadrul unei anchete pe care o duce și și-o asumă medical.”

Activitatea societăţii ArtiPan a fost suspendată de către DSP Alba, toate persoanele (angajaţi şi contacţii direcţi) fiind izolate la domiciliu.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...