Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Cum au intervenit jandarmii montani din Alba pentru alungarea ursului prezent în satul Gârde: Recomandări pentru cetățenii care întâlnesc animale sălbatice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum au intervenit jandarmii montani din Alba pentru alungarea ursului prezent în satul Gârde: Recomandări pentru cetățenii care întâlnesc animale sălbatice

În cursul zilei de miercuri, 27 decembrie, locuitorii din satul Gârde, comuna Bistra, au fost anunțați, printr-un mesaj RO-Alert, cu privire la faptul că un urs se plimbă liber prin zonă.

„Deși ne aflam în anotimpul hibernal, în ultima perioadă la nivelul județului Alba au existat mai multe sesizări cu privire la apariția urșilor în apropierea locuințelor, în special în zona de munte.

Cel mai recent caz este cel din această săptămână, când o persoană din localitatea Gârde, comuna Bistra, printr-un apel la 112, a sesizat un urs de talie mare, în apropierea școlii, în grădină la stupi.

Imediat după primirea apelului SNUAU-112, a fost alertată patrula de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Roșia Montană, care ajunsă la fața locului a confirmat cele sesizate și în conformitate cu prevederile O.U.G. 81/2021 privind aprobarea metodelor de intervenție imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor și bunurilor acestora, a alertat instituțiile și persoanele cu atribuții în domeniu.

În cel mai scurt timp a fost emis un mesaj RO-ALERT pentru locuitorii din zonă și s-a acționat pentru alungarea ursului. În aceeași zi, după-masa, un nou apel la 112 sesiza faptul că un urs este prezent în aceeași localitate, la o altă locuință.

Imediat s-a acționat pentru alungarea ursului, au fost utilizate semnale acustice și vizuale pentru a elimina pericolul, iar paznicul de vănătoare a tras 2 focuri de armă.

De la începutul lunii octombrie, la nivelul județului Alba, au fost înregistrate un număr de 15 apeluri la 112, care au semnalat prezența unor animale sălbatice în apropierea locuințelor.

Jandarmeria Alba recomandă persoanelor care întâlnesc animale sălbatice, să nu se apropie de ele pentru a face fotografii sau pentru a le hrăni, să se îndepărteze de zona de pericol și să sesizeze de urgență autoritățile competente prin apel la numărul unic de urgențe 112″, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț În seara 1 mai, 23:00, o mașină s-a răsturnat în Alba Iulia, pe strada Constantin Noica. Oamenii legi intervin pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin la un accident rutier de pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea