Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cum a fost păcălită o vânzătoare din Alba prin metoda „șmen”: Escrocul avea condamnări în toată țara

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum a fost păcălită o vânzătoare din Alba prin metoda „șmen”: Escrocul avea condamnări în toată țara

Un escroc notoriu, cu mai multe pedepse pentru înșelăciune, a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Aiud la un an şi 9 luni de închisoare, în regim de detenție.

La data de 03 mai 2018, inculpatul se afla pe raza municipiului Aiud și intrând în incinta magazinului aparținând părții civile, a întrebat-o pe casieră dacă are să îi schimbe mai multe bancnote de 10 lei, în bancnote cu valoare mai mare. Având nevoie de mai multe bancnote cu valoare mai mică, martora i-a răspuns inculpatului că îi poate schimba maximum suma de 500 de lei.

În continuare, inculpatul a scos din buzunar un teanc mare de bancnote de 10 lei, i-a numărat, după care i-a predat martorei o parte din acest teanc, spunându-i că i-a dat suma de 500 de lei. După ce a numărat banii puși pe tejghea, martora a constatat că sunt doar 48 de bancnote de 10 lei, adică suma de 480 lei, motiv pentru care i-a spus acestuia că mai trebuie 20 de lei pentru a-i schimba.

Auzind acest lucru, inculpatul a spus că nu se poate, motiv pentru care martora a procedat din nou la numărarea banilor în fața lui și odată cu el. În timp ce număra banii, la intervale de 10 bancnote a câte 10 lei, inculpatul îi lua în mână, ținându-i până când a terminat de numărat, constatând la sfârșit că acesta i-a dat doar 48 de bancnote. Imediat după ce a terminat de numărat banii, inculpatul i-a dat teancul de bani numărați, pe care i-a pus în casa de marcat și, totodată, i-a dat încă două bancnote de câte 10 lei și martora i-a dat din casa de marcat a unității, suma de 500 de lei, în bancnote de câte 100 și 50 de lei.

La scurt timp după tranzacție, după ce inculpatul a ieșit din unitate și simțind că teancul de bani este subțire pentru a fi în el 50 de bancnote, martora a procedat din nou la numărarea acestora, constatând că sunt doar 35 de bancnote. Acesta și-a dat seama că a fost înșelată și a anunțat șefa de tură și organele de poliție.

Inculpatul a recunoscut fără rezerve în fața instanței comiterea infracțiunii, astfel cum aceasta a fost prezentată.

Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea