Rămâi conectat

Actualitate

Culmea sărăciei: Românii se împrumută de la bănci și CAR pentru masa de Paște

Publicat

în

Culmea sărăciei: Românii se împrumută de la bănci și CAR pentru masa de Paște

Din cauza prețurilor care au explodat în ultimul timp, Paștele 2022 va fi mai sărac pentru mulţi dintre concetățenii noștri. cei cu venituri mici nu-şi mai permit să cumpere mielul de exemplu.

Unii au apelat la împrumuturi sau la cardurile de cumpărături pentru a putea face faţă cheltuielilor. Băncile, IFN-urile şi Casele de Ajutor Reciproc primesc în perioada asta un număr record de solicitări.

Citește și: Mesaje de Paste fericit. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Pasti

Violeta Ciocan, pensionară: Dacă vă spun cât îmi rămâne de mâncare… îmi rămân 300 de lei, pe o lună de zile.

Elit - Gustul Desăvârșit

Reporter: Şi cum faceţi ca să vă descurcaţi cu banii?

Violeta Ciocan, pensionară: Ne împrumutăm de la o lună la alta. Se termină împrumutul ăsta, facem altul. Şi tot aşa. Ieri a fost ziua mea şi nici pe copii nu i-am invitat. De banii luaţi de la CAR va pregăti puţină mâncare, cât să-i ajungă pentru masa de Paşte

Citește și: Mesaje de Paște. Cele mai frumoase texte cu URARI creștine pe care le poți trimite prin SMS cu ocazia sărbătorilor pascale

Violeta Ciocan, pensionară: O să fac nişte sărmăluţe, fripturică de pui. Şi asta e.

Reporter: Miel aveţi cum să cumpăraţi?

Violeta Ciocan, pensionară: Nu. Cozonacul îl fac singurică. Nu-mi convine să dau atâţia bani pe cozonac.

Sunt tot mai mulţi vârstnici care se împrumută în perioada asta.

Viorel Zurba, preşedinte CAR: Au crescut împrumuturile cam cu 40%, spre 50%. Oamenii iau împrumuturi pentru a face sărbătorile de Paşte.
La un call-center pentru credite rapide se primesc zilnic sute de apeluri de la cei care vor să facă împrumuturi

Alice Radu, director adjunct companie: Solicitările au crescut considerabil. Anul trecut erau în jur de 2.000 de solicitări pe lună, iar anul acesta au crescut la 3.000. Oamenii solicită credite mai mici. Împrumuturile fiind mai mici, ei își doresc pentru consumul de zi cu zi. Cardurile de cumpărături sunt extrem de solicitate și scumpirea produselor și a pus amprenta.

Citește și: MESAJE de PASTE. Cele mai calde URĂRI pe care le puteţi trimite familiei, colegilor, prietenilor şi tuturor celor apropiaţi

Mihai Cristian, coordonator vânzări: Un client, în momentul în care aplică, trebuie să fie angajat. Sau să aibă pensie. Se pot face pe o perioadă de la 6 luni până la 5 ani.

Una din cele mai mari bănci din România raportează creşteri ale împrumuturilor.

Dana Maria Ştefan, reprezentant marketing bancă: Ceea ce observăm noi la nivel de portofoliu este o creştere pe toate creditele de consum, vânzările fiind cu aproximativ 10% mai mari faţă de anul precedent. Se observă şi o predilecţie mai mare pentru cardurile de credit.

Cei care nu fac nici credit şi nici n-au bani mulţi cumpără ce apucă. Masa de Paşte din acest an va fi mai scumpă cu cel puţin 50% în comparaţie cu 2021. Kilogramul de carne de miel se vinde cu preţuri cuprinse între 40 şi peste 60 de lei, dublu faţă de anul trecut.

Sursa: observatornews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Noi reguli pentru persoanele care cazează turiști în apartamente sau case. Modificările aduse de către ANAF

Publicat

în

Noi reguli pentru persoanele care cazează turiști în apartamente sau case. Modificările aduse de către ANAF

Ghidul fiscal al contribuabililor persoane fizice care realizează venituri din închirierea și subînchirierea bunurilor mobile și imobile și din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuințe proprietate personală a fost reactualizat de către Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Ghidul fiscal actualizat al contribuabililor persoanelor fizice care realizează venituri din închirierea și subînchirierea bunurilor mobile și imobile și din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuințe proprietate personală este disponibil pe portalul www.anaf.ro, în secțiunea Asistență Contribuabili/Servicii oferite contribuabililor/Ghiduri curente și alte materiale informative.

Elit - Gustul Desăvârșit

Persoanele fizice care realizează venituri din aceste activități sunt obligate să depună Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212), până la data de 25 mai.

Există și un call center unde contribuabilii pot obține informații detaliate, la numărul de telefon 031.403.91.60.

Totodată, pe canalul de Youtube ANAF – Agenția Națională de Administrare Fiscală, sunt disponibile materiale video referitoare la modalitatea de completare a declarației unice pentru persoanele fizice care realizează venituri din chirii.

Sursa: dcbusiness.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Sorin Oprescu a fost localizat în Grecia: A fost REȚINUT de autoritățile elene

Publicat

în

Sorin Oprescu a fost localizat în Grecia: A fost REȚINUT de autoritățile elene

Sorin Oprescu, fostul primar general al municipiului București a fost localizat de Interpol în Atena, capitala Greciei. Chiar în aceste momente, Poliția Română verifică dacă într-adevăr, acesta ar fi fugit acolo.

Menționăm faptul că săptămâna trecută s-a aflat că Sorin Oprescu ar fi plecat din țară cu două săptămâni înainte de a-și primi condamnarea, prin vama Giurgiu. Ulterior, el a fost dat în urmărire internațională.

În urmă cu doar câteva momente, surse susțin că acesta ar fi fost deja capturat, aflându-se în custodia autorităților dintr-o țară europeană. Se pare că Oprescu a fost capturat de o echipă Enfast (European Network of Fugitive Active Search Teams).

Elit - Gustul Desăvârșit

Pe de altă parte, până acum IGPR nu a confirmat informația.

Problemele pentru Sorin Oprescu au început de săptămâna trecută. Atunci, fostul edil a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

Sursa: capital.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Angajări MASIVE la stat: ANAF scoate la concurs sute de posturi, pentru prima dată din 2016

Publicat

în

Angajări MASIVE la stat: ANAF scoate la concurs sute de posturi, pentru prima dată din 2016

Un număr de 79 de posturi de execuţie au fost scoase la concurs de către Agenția Națională de Administrare Fiscală, inclusiv posturi de debutanţi, pentru aparatul central, dar şi alte 130 de posturi pentru DGRFP Bucureşti. Sunt căutaţi angajaţi pentru diverse servicii ale ANAF, printre care Direcţia generală juridică, Unitatea de management al informaţiei şi Direcţia generală de management al riscurilor.

Noul preşedinte ANAF, Lucian Heiuş, a declarat pentru Profit.ro că spre toamnă vrea să fie lansată o a doua etapă, cu recrutări pe posturi şi la alte regionale, în special la judeţele în care sunt contribuabili importanţi. Heiuş a anunţat şi că ANAF va declanşa în următoarele zile controale ample în toate domeniile cu risc de evaziune.

La DGRFP Bucureşti, posturile sunt în principal de inspectori şi referenţi. De asemenea, urmează să fie anunţate angajări pe 50 de posturi şi la Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC).

Elit - Gustul Desăvârșit

„Este prima etapă de recrutare pe posturi vacante la ANAF, pentru aparatul central, DGAMC şi DGRFP Bucureşti. Spre toamnă îmi doresc să avem o a doua etapă de recrutare de personal, pentru direcţiile regionale, în special pentru judeţele mari, unde sunt contribuabili importanţi”, a declarat, pentru Profit.ro, preşedintele ANAF, Lucian Heiuş.

ANAF nu a mai derulat un concurs de recrutare de personal din sursă externă începând din 2016, cu excepţia unui concurs desfăşurat în 2018 exclusiv pentru Vama Galaţi, conform datelor Profit.ro.

Numărul de angajaţi este în scădere de mai mulţi ani, timp în care Fiscul şi-a acoperit parţial din posturile rămase vacante apelând la transferuri de la alte instituţii. Fiscul a mai încercat în ultimii ani să recruteze personal din sursă externă, dar concursurile nu au fost duse până la capăt.

ANAF va declanşa în următoarele zile controale ample în toate domeniile cu risc de evaziune, a anunţat duminică noul şef al ANAF, Lucian Heiuş.

„Îmi asum misiunea de a demonstra cã ANAF-ul este un partener al contribuabililor oneşti, cã aceastã instituţie meritã încrederea şi respectul cetãţenilor, dar şi cã vom lupta cu determinare împotriva evaziunii fiscale. În acest sens, vreau sã vã anunţ cã în urmãtoarele zile vor începe controale ample în toate domeniile cu risc ridicat de evaziune”, a declarat Heiuş.

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare