Cugirul nu are cazuri confirmate de coronavirus, dar are aplicate 40 de sancțiuni în valoare de 41.000 lei

Potrivit informațiilor primite de la Comitetul Local pentru Situații de Urgență, pe teritoriul orașului Cugir nu există nici un caz confirmat de coronavirus. În momentul de față, 76 de persoane se află în izolare la domiciliu.

Au fost aplicate 40 de sancțiuni în valoare de 41.000 lei pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare Nr. 3 cu privire la regimul deplasărilor (persoanele sancționate fie au circulat în afara orelor premise, fie nu au avut asupra lor declarația cu privire la motivul deplasării).

ELIT

Au fost identificate 137 de persoane vârstnice fără aparținători, dintre care 47 aflate în situații de risc crescut, care vor beneficia de sprijin din partea Serviciului Public de Asistență Socială în realizarea cumparăturilor de strictă necesitate (alimente și produse de igienă), ridicarea rețetelor de la medicii de familie și a medicamentelor de la farmacie. În continuare, vor fi realizate demersuri pentru identificarea altor vârstnici care au nevoie de ajutor, astfel încat să nu fie nevoiți să se deplaseze și să se supună riscului îmbolnăvirii cu COVID-19.

Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta, reunit la sediul Primariei Cugir, sub conducerea Primarului Adrian Teban, în contextul Starii de Urgenta si a Ordonantei Militare Nr. 4, a luat mai multe măsuri pentru împiedicarea răspândirii coronavirus.

Operatorii economici care comercializează alimente și produse de strictă necesitate și care își desfășoară activitatea pe teritoriul orașului Cugir sunt informați cu privire la obligația de a își organiza programul de lucru astfel încât să faciliteze și să asigure, cu prioritate, accesul persoanelor de peste 65 de ani în intervalul orar 11.00-13.00, limitând, în acest interval, accesul persoanelor din alte categorii de vârstă.

Potrivit Primăriei Cugir, pe teritoriul orasului se continuă acțiunea de dezinfectare zilnic, de luni pâna vineri, pe zone stabilite și în Piața Complex, dupa ora 16.00. Sâmbăta și duminica cele două piețe vor fi dezinfectate după terminarea activității. Este prevăzută și dezinfectarea scărilor de bloc unde locuiesc persoane aflate în izolare la domiciliu.

(C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...