Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Cugirul îşi va proteja apele împotriva poluării cu nitraţi din surse agicole

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Local al Oraşului Cugir va lua în dezbaterea şedinţei de vineri, un proiect de hotărâre al administraţiei prin care acesta solicită legislativului local să fie de acord cu aprobarea Planului Local de Acţiune pentru protecţia apelor împotriva poluării cu nitraţi din surse agricole.

Primăria îşi motivează demersul având la bază o adresă transmisă de către Direcţia Agricolă Judeţeană privind Programul de acţiune pentru protecţia apelor împotriva poluării cu nitraţi din surse agricole, emisă de Comisia Interministerială pentru Reglementarea Nitraţilor în România.

De menţionat că pentru monitorizarea poluării cu nitraţi din resurse agricole în apele de suprafaţă, subterane, respectiv sol, administraţia publică locală evaluează anual cu sprijinul OSPA Alba presiunea exercitată de îngrăşămintele organice la nivelul localităţii, aduce la cunoştinţă proprietarilor de exploataţii agricole care desfăşoară activităţi de creştere a animalelor că au obligaţia de a deţine planuri de management a gunoiului de grajd.

Totodată, administraţia locală este obligată să ia decizia privind sistemul de colectare şi stocare a gunoiului de grajd, să stabilească perioadele de interdicţie a aplicării îngrăşemintelor organice şi identifică exploataţiile agricole a căror activitate de bază este creşterea animalelor.

Conform prevederilor, în jurul corpurilor de apă se vor crea benzi înierbate cu lăţimea de 5 m, pe terenuri cu pante cuprinse între 2 şi 8% se vor amplasa culturi care acoperă terenul în timpul iernii pe 20% din suprafaţa arabilă sau neefectuarea arăturii toamna.

Pe păşunile şi fâneţele localităţii cantitatea maximă de azot care se poate aplica pe aceste terenuri să nu depăşească norma de 170 kg./ha /an, sau în acord cu recomandările din studiul agrochimic. (C. P.)

Foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Delegație a Băncii Mondiale în vizită de lucru la Sebeș: Care a fost scopul întălnirii cu primarul Dorin Nistor

Bogdan Ilea

Publicat

în

Delegație a Băncii Mondiale în vizită de lucru la Sebeș: Care a fost scopul întălnirii cu primarul Dorin Nistor Timp de două zile, o delegație a Băncii Mondiale a fost în vizită de lucru la Sebeș, pentru a discuta cu primarul Dorin Nistor despre realizarea unei investiții teritoriale integrate în zona Sebeș-Vințu de Jos. În […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea