Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Cugirean internat în spital, în Vinerea Mare, după o țigară cu etnobotanice. Puține solicitări, în noaptea de Înviere, la UPU Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un tânăr în vârstă de 22 de ani din Cugir a ajuns la secția Unității de primiri urgențe a Spitalului Județean din Alba Iulia după ce a fumat o țigară cu etnobotanice. El a fost transferat pentru supraveghere medicală pentru 24-48 de ore la secția Interne a Spitalului din Cugir. În acest an, medicii de la Urgențe nu au avut mari bătăi de cap în noaptea de Înviere.

Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia05În Vinerea Mare, în jurul orei 18.00, un tânăr din Cugir a ajuns la Spitalul din Alba Iulia după o suspiciune de intoxicație cu etnobotanice. El prezenta grețuri, vărsături și stare de leșin. Tânărul a precizat că nu a consumat voluntar astfel de substanțe, ci a cerut de la o persoană străină o simplă țigară, cu tutun, și ar fi primit ”altceva”.

Medicii avertizează că substanțele etnobotanice sunt foarte periculoase și pot avea efecte grave asupra sănătății; pot crea, în special, probleme renale și hepatice. Precizăm că în ultima perioadă cazurile de intoxicații cu substanțe etnobotanice au crescut la Spitalul din Alba Iulia.

În noaptea de Înviere, medicii UPU au avut puține solicitări, comparativ cu anii precedenți. Prin 112, până la 10.00 dimineața, doar 15 pacienți au semnalat probleme, în special dureri abdominale, probabil, din cauza consumului excesiv de mâncare și băutură. Medicii recomandă prudență în consumul excesiv de grăsimi alimentare, dulciuri, băuturi alcoolice. Acestea produc efecte negative asupra sănătății organismului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință

Ziarul Unirea

Publicat

în

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință Este doliu în familia primarului de la Alba Iulia. Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață vineri, 26 aprilie, după o grea suferință. Citește și: Mesaje de condoleanțe Mama primarului Gabriel Pleșa, Maria Pleșa, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea