Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

CUGIR: Taxe și impozite indexate cu 16,05% până luni – primăria propune reduceri până la nivelul celor din 2012

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Întruniți în ședință ordinară, aleşii locali ai Cugirului au votat sâmbată, 12 ianuarie, proiectul de hotărâre iniţiat de primărie, de indexare a taxelor și impozitelor locale cu 16,05%, în conformitate cu HG nr 1309\2012.

Potrivit precizărilor făcute de Executiv, ordonanța de guvern permite consiliilor locale să diminueze nivelul taxelor locale, doar după intrarea în vigoare a actului normativ amintit. În acest context, primăria a convocat o sedinţă a consiliului local pentru luni, 14 ianuarie, începând cu ora 16.00, dată la care legislativul local ar putea să reducă aceste impozite și taxe la nivelul anului 2012.

Proiectul de hotărare n-a primit votul consilierilor PDL Radu Roșian și Zorița Ciulea – Prepeliță, liderul PDL Roșian acuzând lipsa de fermitate a unor juriști din primărie care trebuiau să acționeze la timp pentru aplicarea legii și nu să facă fel și fel de convocări pentru clarificarea unei situații deja cunoscute. Deși primăria a dat asigurări că va susține revenirea taxelor și impozitelor la nivelul anului trecut, așa cum au fost aprobate în ședința din decembrie 2012, Roșian s-a arătat sceptic că se va întâmpla acest lucru și că acestea nu vor suporta unele majorări.

În legătură cu acest demers s-a pronunțat și consilierul Cornel Pasina – președintele Comisiei Buget-Finanțe din consiliul local, care a recomandat ca la dezbaterea de luni, pe această temă, să se țină seama și de situația economică și socială a populației din oraș, a felului în care cetățenii ar putea suporta unele majorări de taxe și impozite, în condițiile și așa destul de grele pe care multe familii le traversează.

De menționat că, indiferent de decizia ce va fi luată pe 14 ianuarie, cugirenii își pot plăti taxele și impozitele locale pe anul în curs, începând cu data de 16 ianuarie.

Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea