Rămâi conectat

Politică Administrație

CUGIR: Sancţiuni pentru cei care caută, împrăştie şi colectează deşeuri valorificabile din containere

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

cautatori in containerePersoanele care deteriorează containerele amplasate în zonele special amenajate, care împrăştie, răscolesc sau colectează deşeuri din aceste recipiente riscă să fie amendate. Propunerea va fi discutată de către Consiliul Local Cugir în urma sesizărilor primite de la S.C. G&E Invest, societate căreia îi este concesionat serviciul de salubritate.

În şedinţa ordinară din 30 ianuarie, consilierii cugireni vor analiza un proiect de hotărâre cu privire la modificarea şi completarea Regulamentului de ordine publică şi gospodărire a oraşului Cugir, astfel încât să se asigure desfăşurarea în bune condiţii a activităţii de salubritate şi de colectare a deşeurilor. Se propune interzicerea desfăşurării acţiunilor de colectare a deşeurilor menajere din containerele amplasate în zonele special amenajate pe domeniul public, de depozitare în afara recipienţilor, de răsturnare, căutare sau răscolire a conţinutului acestora, precum şi de deteriorare a pubelelor sau a coşurilor din reţeaua stradală.

Aceste completări la Regulamentul de ordine publică şi gospodărire a oraşului Cugir sunt propuse ca urmare a sesizărilor pe care S.C. G&E Invest le-a adresat administraţiei locale. Potrivit concesionarul serviciului de salubritate, de o perioadă lungă de timp, anumite persoane caută prin containere după deşeuri refolosibile (pet-uri, fier, conserve) provocând deteriorarea recipienţilor de colectare selectivă, precum şi împrăştierea pe domeniul public a mizeriei. Nemulţumirea este legată şi de scăderea dramatică a cantităţii de deşeuri valorificabile care trebuie raportate la Agenţia de Mediu”, precizează reprezentantul administrației locale din Cugir.

Dacă se aprobă proiectul de hotărâre, cei care nu respectă prevederile amintite, riscă amenzi între 200 şi 500 lei în cazul persoanelor fizice, iar pentru persoanele juridice amenzile sunt între 500 şi 1000 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea