Cugir – plecarea lui Vasile Crişan la UNPR, un „tun” de oxigen pentru relansarea celor două uzine

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Trecerea directorului general al CN Romarm Vasile Crişan de la PDL la UNPR i-a luat prin surprindere pe democrat-liberalii din Cugir mai ales că membrii de bază ai organizaţiei locale a PDL ocupă funcţii de conducere la nivelul conducerilor celor două fabrici cugirene – UMC şi Fabrica de Arme. Întrebarea se pune dacă aceştia vor reuşi să-şi menţină în continuare posturile de pe poziţia de membri ai PDL colaborând cu Crişan şi organizaţia locală UNPR sau vor fi obligaţi să treacă cu arme şi bagaje în barca partidului condus de Gabriel Oprea?
Cu siguranţă, Crişan devenit acum vicelider naţional are o strategie în acest sens, cunoscută fiindu-i ambiţia şi abilitatea pe care le posedă atunci când are de îndeplinit un proiect, cum este angajamentul de a realiza un scor de 13% cu UNPR-ul la nivel de judeţ, coform declaraţiilor făcute recent la Alba Iulia. Iar cele două fabrici contează destul de mult în ecuaţia sa electorală având în vedere că cele două societăţi UMC şi Fabrica de Arme însumează la ora actuală în jur de 1800 de salariaţi. Totodată Crişan mai dispune de un alt punct forte şi anume acela că organizaţia locală a UNPR condusă de inginerul Constantin Avădanei are se pare cel mai mare efectiv dintre organizaţiile UNPR din judeţ, peste 600 membri cu carnet, în componenţa căreia se află mulţi ingineri şi economişti, o rezervă solidă la care Crişan şi UNPR pot apela oricând în situaţia în care s-ar lovi de refuzul conducerilor celor două firme de a schimba carnetul de partid.
Pe lângă toate acestea mai există un lucru la care unii deja se gândesc şi privesc trecerea Romarm la UNPR ca pe un balon de salvare pentru viitorul celor două uzine. Este ştiut că una din unităţi (UMC) nu prea mai are contracte pe termen lung care să asigure încărcare pentru toţi salariaţii, iar faptul că liderul naţional UNPR, Gabriel Oprea este şi ministrul Apărării Naţionale ar putea avea un cuvânt de spus în asigurarea cu comenzi de la MAPN. Oricum, situaţia este destul de delicată chiar dacă cele două partide servesc acelaşi stăpân: coaliţia aflată la guvernare – pentru că aşa cum spune o zicală „una-i una, alta-i alta”, iar PDL-iştii par să se afle într-o mare dilemă. Interpelaţi în legătură cu situaţia creată, liderul PDL Cugir Radu Roşian, n-a dorit să comenteze pe această temă, iar cei doi manageri, Marin Morariu – UMC şi Laurenţiu Rădiţoiu – Fabrica de Arme, au declarat că au intrat din convingere în PDL şi nu vor părăsi partidul care i-a consacrat.

Constantin PREDESCU

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

2 Comentarii

Fabricantul 3 ianuarie 2012 at 20:55

Sigur ca raditoiu a intrat in pdl din convingere, in 1996 inainte de alegeri facea turul partidelor de opozitie impreuna cu nevasta: PNT,PNL, si PD amusinand unde iasa gheseftul mai mare. Pun pariu ca va trece la unpr daca i se cere pt a-si pastra postul.

gazeta de perete 4 ianuarie 2012 at 13:20

autorii articolului mint in final cu nerusinare. Pai Marinica – „Maga” n-a declarat nimic, asta e sigur, inca nu si-a revenit dupa sarbatori. Eventual a declarat printre sughituri (nu-l pomeneste nimeni, stati linistiti – de la tuiculita i se trage) ceva incoerent. La vocabularul lui (dupa pregatire) n-avea ce sa declare. Hac, hac…..nu ma impinge c-ametesc.

Comentariile sunt oprite