Cugir – plecarea lui Vasile Crişan la UNPR, un „tun” de oxigen pentru relansarea celor două uzine
Trecerea directorului general al CN Romarm Vasile Crişan de la PDL la UNPR i-a luat prin surprindere pe democrat-liberalii din Cugir mai ales că membrii de bază ai organizaţiei locale a PDL ocupă funcţii de conducere la nivelul conducerilor celor două fabrici cugirene – UMC şi Fabrica de Arme. Întrebarea se pune dacă aceştia vor reuşi să-şi menţină în continuare posturile de pe poziţia de membri ai PDL colaborând cu Crişan şi organizaţia locală UNPR sau vor fi obligaţi să treacă cu arme şi bagaje în barca partidului condus de Gabriel Oprea?
Cu siguranţă, Crişan devenit acum vicelider naţional are o strategie în acest sens, cunoscută fiindu-i ambiţia şi abilitatea pe care le posedă atunci când are de îndeplinit un proiect, cum este angajamentul de a realiza un scor de 13% cu UNPR-ul la nivel de judeţ, coform declaraţiilor făcute recent la Alba Iulia. Iar cele două fabrici contează destul de mult în ecuaţia sa electorală având în vedere că cele două societăţi UMC şi Fabrica de Arme însumează la ora actuală în jur de 1800 de salariaţi. Totodată Crişan mai dispune de un alt punct forte şi anume acela că organizaţia locală a UNPR condusă de inginerul Constantin Avădanei are se pare cel mai mare efectiv dintre organizaţiile UNPR din judeţ, peste 600 membri cu carnet, în componenţa căreia se află mulţi ingineri şi economişti, o rezervă solidă la care Crişan şi UNPR pot apela oricând în situaţia în care s-ar lovi de refuzul conducerilor celor două firme de a schimba carnetul de partid.
Pe lângă toate acestea mai există un lucru la care unii deja se gândesc şi privesc trecerea Romarm la UNPR ca pe un balon de salvare pentru viitorul celor două uzine. Este ştiut că una din unităţi (UMC) nu prea mai are contracte pe termen lung care să asigure încărcare pentru toţi salariaţii, iar faptul că liderul naţional UNPR, Gabriel Oprea este şi ministrul Apărării Naţionale ar putea avea un cuvânt de spus în asigurarea cu comenzi de la MAPN. Oricum, situaţia este destul de delicată chiar dacă cele două partide servesc acelaşi stăpân: coaliţia aflată la guvernare – pentru că aşa cum spune o zicală „una-i una, alta-i alta”, iar PDL-iştii par să se afle într-o mare dilemă. Interpelaţi în legătură cu situaţia creată, liderul PDL Cugir Radu Roşian, n-a dorit să comenteze pe această temă, iar cei doi manageri, Marin Morariu – UMC şi Laurenţiu Rădiţoiu – Fabrica de Arme, au declarat că au intrat din convingere în PDL şi nu vor părăsi partidul care i-a consacrat.
Constantin PREDESCU
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
18 decembrie | Ziua minorităților naționale din România: Cum a ajuns să fie marcată această zi
18 decembrie | Ziua minorităților naționale din România: Cum a ajuns să fie marcată această zi Anual, la data de 18 decembrie este celebrată Ziua minorităților naționale din România. În anul 1992, la această dată, a fost adoptată, prin Rezoluție a Adunării Generale a ONU, „Declarația cu privire la drepturile persoanelor aparținând minorităților naționale, etnice, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 2 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor