Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cugir: Peste 9000 de cereri şi adrese soluţionate în semestrul II, al anului trecut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dintr-un Raport înaintat spre informare Consiliului Local Cugir, de către secretarul primăriei, jurist Ioana Pastiu, rezultă că în perioada iulie – decembrie 2012, la nivelul administraţiei locale, (prin Biroul Registratură) au fost înregistrate un număr de 9.314 acte, reprezentând adrese de la instituţii şi din oficiu – 6064, precum şi un număr de 3250 de cereri primite de la cetăţeni.

În ceea ce priveşte problematica ce rezultă din cererile cetăţenilor şi din adresele primite de la instituţiile statului sau din partea unor agenţi economici se constată că: numărul cel mai mare de cereri sau adrese înregistrate (2678), au ca domeniu de activitate Direcţia economică, urmate de Fondul funciar şi registrul agricol (1835), Administrare domeniului public, salubrizare (979), Relaţii publice (974), Resurse umane (611), Contencios (375), Urbanism şi amenajarea teritoriului (327), Programe comunitare (167) etc.

Potrivit Raportului, toate cererile cetăţenilor şi adresele înaintate de instituţii ale statului sau agenţi economici, primite spre soluţionare şi înregistrate la primăria Cugir au fost soluţionate în termen legal de 30 de zile de la data înregistrării. Astfel, termenul în care s-au soluţionat aceste cereri şi adrese a fost după cum urmează:

–  rezolvate în ziua înregistrării     –  229
–  rezolvate între 1 şi 5 zile          –  688
–  rezolvate între 6 şi 15 zile        – 4387
–  rezolvate între 16 şi 30 de zile – 4010

Tot în semestrul II, al anului trecut au mai fost depuse şi 9 petiţii pe probleme de interes din care: 2- pentru agricultură, fond funciar, 2 -gospodărire comunală şi urbanism, 3- locuinţe, 1- drepturi persoane cu handicap, 1 diverse.

În ceea ce priveşte prevederile Legii nr 52/2003-privind transparenta decizională în administraţia publică acestea au fost respectate, făcându-se publice proiectele de acte normativede interes cetăţenesc, la nivelul Primăriei. (C.P.)

FOTO: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea