Cugir: Impozitele şi taxele locale pentru anul fiscal 2013 rămân la nivelul anului 2012

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

 La propunerea primarului Adrian Teban, aleşii locali au hotărât în şedinţa de consiliu local de joi că impozitele şi taxele locale pentru anul fiscal 2013 să rămână la nivelul anului 2012.

Astfel, impozitul pe clădiri aparţinând persoanelor fizice se calculează conform Codului Fiscal şi rămâne la fel ca cel calculat pentru anul 2012, iar impozitul pe clădiri aparţinând persoanelor juridice rămâne tot la nivelul lui 2012 şi se calculează prin aplicarea unei cote de impozitare de 0,5% la valoarea de inventar a clădirii, înregistrată în contabilitatea agentului economic.

USR - Alegeri parlamentare 2020

În cazul unei clădiri care nu a fost reevaluată în ultimii 3 ani anteriori anului fiscal de referinţă, cota de impozitare se stabileşte la 10%, iar în cazul unei clădiri care nu a fost reevaluată în ultimii 5 ani anteriori anului fiscal de referinţă, cota de impozitare se stabileşte la 30 % şi se aplică la valoarea de inventar a clădirii înregistrată în contabilitatea persoanelor juridice până la sfârşitul lunii în care s-a înregistrat prima reevaluare. Cota de impozitare pentru clădirile cu destinaţie turistică ce nu funcţionează în cursul unui an calendaristic se stabileşte la 5% din valoarea de inventar a clădirii.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

În ceea ce priveşte impozitul pe terenuri aparţinând persoanelor fizice acesta se calculează conform Codului Fiscal şi rămâne la nivelul anului 2012, iar impozitul pe terenuri aparţinând persoanelor juridice se calculează şi rămân la nivelul anului 2012.  Pentru plata cu anticipaţie, până la 31 martie 2013,  a impozitului datorat pe întregul an, de către persoanele fizice, se stabileşte o bonificaţie de 10% a impozitului pe clădiri, impozitul pe terenuri şi impozitul pe mijloacele de transport.  (C. P.)

Sursă: Cugirinfo.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419