Rămâi conectat

Curier Județean

CUGIR: Implementarea primului proiect FLEXEL la Colegiul Tehnic ”I.D. Lăzărescu”

Ziarul Unirea

Publicat

în

La Colegiul Tehnic ”I.D. Lăzărescu” Cugir se află în derulare primul proiect ”FLEXEL”, care are termen de finalizare data de 23 aprilie 2014, grandul acordat de Comisia Europeană pentru acest proiect fiind de 67.678 euro.

FLEXEL are ca obiectiv dobândirea de către elevi a unei prime experiențe profesionale în context european. Un alt obiectiv pe care respectivul proiect și-l propune este îmbunătățirea sistemelor de asigurare a calității în instituția de învățământ prin cuantificarea valorii adăugate și adaptatrea la cerințele contextului sectorial și național, încurajarea utilizării rezultatelor, a produselor finale și a schimburilor de bune practici în activitatea de instruire, promovarea învățării limbilor străine și a diversității culturale.

Elevii selectați conform procedurii proiectului vor avea șansa de a efectua stagiul de pregătire de 4 săptămâni, la standarde europene, la Organizația de primire VITALIS GmbH, care este în asociație cu Camera de Comerș și Industrie (IHK Leipzig) și Cooperația meșteșugarilor (HWK -Handwerskammer zu Leipzig), Centrele de formare profesională din Leipzig, ZAW-pentru Camera de Comerț și Industrie, iar în timpul liber elevii se vor bucura de un program lingvistic și cultural foarte diversificat.

Conform managerului de proiect, prof. Camelia Dumitrean, grupul de participanți este format din 25 de elevi care frecventează anul școlar 2013-2014, în clasa a XI-a, liceu tehnologic, profil tehnic, calificarea tehnician operator tehnică de calcul și tehnician proiectant CAD.

”Elevii, părinții, cadrele didactice și toți cei interesați pot consulta cele două panouri ale proiectului, amplasate la etajul doi, în clădirea cea nouă a colegiului”, a precizat prof. Camelia Dumitrean. (C. P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

28 aprilie: „Moto Iepurașul” 2024 – Campanie caritabilă organizată de Lupii Sigidavei pentru familiile nevoiașe din Cugir, Vinerea și Săliștea

Ziarul Unirea

Publicat

în

28 aprilie: „Moto Iepurașul” 2024 – Campanie caritabilă organizată de Lupii Sigidavei pentru familiile nevoiașe din Cugir, Vinerea și Săliștea Campania „Moto Iepurașul” a ajuns anul acesta la cea de-a opta ediţie și așa cum ne-au obișnuit, motocicliştii cugireni vor aduce bucurie de Paști în casele mai multor persoane defavorizate din Cugir, Vinerea și Săliștea. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea