Rămâi conectat

Politică Administrație

Cucuiul pedelist şi memoria selectivă. Cei care au desfiinţat spitalele îi acuză pe cei care fac eforturi să repare ce au stricat Guvernele Boc

Bogdan Presecan

Publicat

în

„Prin vocea vicepreşedintelui Alin Cucui, PDL, sau mai bine zis ce a rămas din partidul dezastruoasei guvernări, vorbeşte despre spitalele din Zlatna, Baia de Arieş şi Ocna Mureş, cu un fariseism halucinant.

Vicepreşedintele şi al CJ Alba, funcţie în care se remarcă prin aceea că nu e remarcat, având în vedere că nu ştie nimeni ce face domnia sa acolo, Alin Cucui întinde degetul acuzator chiar înspre aceia care depun eforturi să repare ce a stricat PD-L, prin măsurile antisociale ale Guvernelor Boc.

Chiar dacă memoria pedelistă e intenţionat selectivă, populaţia ştie foarte bine că spitalele din Zlatna, Baia de Arieş şi Ocna Mureş au fost desfiinţate de PDL şi Boc, iar, la acel moment, domnul Alin Cucui nu numai că a tăcut, dar nici nu a făcut nimic pentru a opri atacul virulent al Guvernului Boc la adresa sistemului sanitar şi a intereselor cetăţenilor, al căror drept la serviciile medicale a fost grav afectat prin desfiinţarea celor două unităţi spitaliceşti.

Acuzaţiile la adresa deputatului PNL, Dan Simedru, despre care Alin Cucui spune, cu o nonşalanţă stupefiantă, că, deşi s-a angajat că va sprijini redeschiderea spitalelor din Zlatna, Baia de Arieş şi Ocna Mureş, din decembrie 2012 şi până în prezent nu a făcut nimic în sensul celor promise, fac obiectul unei declaraţii publice al cărei singur scop este înfierarea celor care încearcă să repare ceea ce a stricat PDL. Vicepreşedintele Alin Cucui nu lansează acuzaţii numai la adresa deputatului PNL, Dan Simedru, ci şi la adresa USL. Adică, după ce ai stricat, după ce ai desfiinţat spitalele din Zlatna, Baia de Arieş şi Ocna Mureş, vii şi te dai mare că repari parţial ceea ce partidul tău a distrus în toată ţara fără niciun fel de jenă. Exemplul pozitiv al Spitalului Judeţean Alba care a fost modernizat, datorită „planului de investiţii clar şi coerent” al Consiliului Judeţean, este prezentat la fel de ipocrit de către domnul Cucui. Nu spune nimic de faptul că fondurile CJ Alba vin de la Guvern, care de o bucată bună de vreme e USL, nici că la realizarea modernizării spitalului au pus serios umărul nişte donatori generoşi, oameni de bine care şi-au dorit să rămână anonimi, ceea ce face ca sprijinul lor să fie cu atât mai valoros. Alin Cucui scoate în evidenţă doar ceea ce îi convine, adică eforturile CJ Alba şi ale pedeliştilor care, după dezastrul adus de Guvernele Boc, sunt în stare de orice ca să-şi spele imaginea publică şi se laudă că fac vrute şi nevrute. În fond, domnul Cucui şi PD-L-iştii trebuie să îşi facă treaba, ţinând cont, că le place, că nu, de politicile Guvernului USL şi de interesele cetăţenilor, adică ceea ce trebuie să facă orice administrator, fie el judeţean sau local.

Cine munceşte, domnule Cucui, pentru a avea un sistem de sănătate bine pus la punct? Cu siguranţă, dumneavoastră, PD-L-iştii, nu faceţi parte din această categori, altfel ar fi rămas ceva în urma dumneavoastră. A-i acuza pe cei care depun eforturi să repare dezastrul lăsat de Guvernele Boc, că nu repară într-un an ceea ce alţii au distrus în 4 ani, credem că este o dovadă de neseriozitate, ca să nu spunem  „infantilism politic”.

PD-L-ul nu se dezice însă. În acelaşi stil, mincinos şi perfid, când Guvernul Boc a proiectat autostrada Sibiu-Orăştie, a scos Cugirul şi racordarea lui la autostradă din calcule; iar acum, purtătorii de vorbe ai PD-L îi critică pe Teodor Atanasiu şi Dan Simedru, parlamentarii de Alba care încearcă să obţină racordarea Cugirului la autostradă.

Cucuiele pedeliste, care ne-au rămas în urma loviturilor constante pe care ni le-au aplicat Guvernele Boc, încă îi mai dor pe cetăţeni, stimate domnule vicepreşedinte PD-L Alba. Partea bună e că suntem în plin proces de vindecare şi recuperare. Ştiţi foarte bine că e mult mai greu să reînfiinţezi un spital decât să-i închizi porţile şi e păcat că, după ce strici, te mai şi lauzi că ai reparat ceea ce tu ai stricat. Când o să înţelegeţi oare, domnule Cucui, că nu mai ţine? Când o să vă daţi seama că oamenii nu mai vor dispute copilăreşti şi dialoguri sterile şi că aşteaptă ca aleşii, indiferent de partidul din care provin, să fie parteneri de dialog constructiv şi să colaboreze pentru binele lor? Reînfiinţarea spitalelor, la fel ca modernizarea oricărei unităţi sanitare, nu se poate face doar de către autorităţile judeţene ori locale, fără sprijinul Guvernului şi al Parlamentului. Nu e nimic constructiv în ieşiri critice, iar populaţia aşteaptă gesturi şi fapte concrete. Fiţi convins, domnule Cucui, că veţi avea parte de toate aprecierile atunci când veţi alege să fiţi partener în proiecte bune pentru judeţ, nu opozant de dragul orgoliului politic.”

 Comunicat remis presei de purtătorul de cuvânt al PNL Alba, Adrian Simion


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea