Rămâi conectat

Curier Județean

Cu prilejul sărbătorilor Pascale, vacanţe prelungite pentru salariaţii fabricilor cugirene de armament şi muniţie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începând de pe data de 29 aprilie şi până pe 8 mai, salariaţii SC Uzina Mecanică Cugir intră pentru 9 zile într-o perioadă de miniconcediu de Paşte, o perioadă mult mai mare faţă de alţi ani, chiar dacă sărbătorile Pascale nu ţin decât câteva zile.

Potrivit directorului general al societăţi ing. Romulus Micu, decizia acestei vacanţe prelungite a fost luată din raţiuni economice având în vedere că premergător Paştelui se sărbătoreşte şi ziua de 1 Mai, iar ţinerea utilităţilor la parametrii normali de funcţionare n-ar însemna decât cheltuieli nejustificate. Mai ales că societatea trece printr-o perioda fără încărcare cu comenzi.  De aceea, conducerea fabricii a hotărât folosirea pentru această perioadă, a unui număr de 5 zile din concediul legal de odihnă, pe anul în curs, de care beneficiază fiecare salariat al unităţii.

Nu acelaşi lucru se întâmplă şi la Fabrica de Arme, unde potrivit informaţiilor, angajaţii vor beneficia doar de cinci zile nelucrătoare, în perioada 3-8 mai (ziua de 1 Mai fiind sărbătorită prin muncă), o perioadă de vacanţă mai scurtă, fără zile din concediul legal, justificată de obligaţia salariaţilor de-asi onora comenzile faţă de partenerii externi.

În ceea ce priveşte primele de Paşte, ele vor fi diferenţiate şi anume: de 300 lei la UM Cugir şi de 150 lei, (exprimaţi în tichete de masă) la Fabrica de Arme.

(C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

”Sărbătoare primăverii” la Alba Iulia: Concerte, recitaluri și expoziții organizate de clasele Școlii de Arte și Meșteșuguri

Bogdan Ilea

Publicat

în

”Sărbătoare primăverii” la Alba Iulia: Concerte, recitaluri și expoziții organizate de clasele Școlii de Arte și Meșteșuguri Centrul de Cultură „Augustin Bena” din Alba organizează timp de o săptămână, începând din 4 martie, evenimentul „Sărbătoarea primăverii” alături de Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia. Școala de Arte și Meșteșuguri pregătește mai multe concerte, recitaluri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea