Rămâi conectat

Politică Administrație

Cu doar patru parlamentari, PMP îl salvează pe Klaus Iohannis – susține deputatul Clement Negruț

Ziarul Unirea

Publicat

în

În Parlamentul României a avut loc ședinţa comună a celor două camere ale Parlamentului, unde au fost dezbătute și votate două proiecte de hotărâri foarte importante: unul legat de înființarea în ţara noastră a unei Unități de Integrare a Forțelor NATO, iar privitor la solicitarea Preşedintelui Iohannis de aprobare a Strategiei Naționale de Apărare a României.

Clement Negrut04Sigur, sunt subiecte care pentru publicul larg nu incită foarte mare interes, ce merită subliniat însă în opinia mea este jocul politic din spatele votului din Parlament. Înainte de începerea şedinței se zvoneşte că nu se va vota Strategia de Apărare, lucru ce este de neînțeles deoarece Iohanis s-a conformat și a îndeplinit misiunea trasată de Ponta. Iar dacă privim declarațiile sforăitoare ale politicienilor nu trebuie să fie vreo problemă. Însă agitaţia din tabăra liberală mi-a confirmat că ceva nu era în regulă. Declarații de la tribuna Parlamentului, toți susţin; măi, ce să fie?

Unsul lui Iohanis, Prim Ministru interimar – bineînțeles la comanda lui Ponta – anunţă pe tonul cazon al apelului de seară că Guvernul susţine, dar priveşte doar în dreapta cazarmei ,,pentru că vajnicii soldaţi ai PSD, mândrii că sunt români, lipseau cu desăvârșire. Nu sunt nici cei din PC ai lui ,,ăla micu” nici cei cu care se înfrăţiseră, în frunte cu Tăriceanu. Care Guvern, domnule Prim Ministru interimar? În plen erau doar jumate din susţinătorii Guvernului; o fi ăla viitor? Nimeni nu spune nimic; nu știe nimic, dar să nu pic în metehnele înghipsuitului Ponta mințind; ceva s-a spus; de fapt s-a anunțat de către Preşedintele Camerei Deputaţților Valeriu Zgonea: ,,Chemați-vă oamenii în sală că s-ar putea să nu fie cvorum ,,Mă așteptam să intre buluc toți parlamentarii PSD; vezi de treabă! Mă apuc să număr şi îmi iasă cu indulgenţă 42 de parlamentari PSD. Mă uit cu uimire acum la televizor și văd manipularea, demagogia și minciuna în toată splendoarea ei, cum că a fost consens. Ce mare este mai marele Iohannis care a reuşit să rezolve problema! Oameni buni, PSD a boicotat clar acest vot! De ce? Vom afla probabil curând. Ce merită consemnat și trebuie spus: PARTIDUL MIȘCAREA POPULARĂ a salvat acest vot prin cei patru parlamentari ai săi. Au fost 282 pentru, 2 abțineri și un vot împotrivă. Pentru a trece proiectul de hotărâre privind Strategia Naţională de Apărare erau necesare minim 278 de voturi. Un calcul simplu arată ce s-ar fi făcut domnul general Oprea cu interesul național fără votul nostru, dar mai ales cu ce lucru bine făcut se pricopsea cineva. (V.N.)

Preşedinte PMP Alba, deputat Clement Negruţ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Dumitru Deoancă, candidatul Alianței Dreapta Unită, pentru Primăria Comunei Șugag

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dumitru Deoancă, candidatul Alianței Dreapta Unită, pentru Primăria Comunei Șugag Într-o atmosferă de unitate, Dumitru Deoancă a fost ales candidatul Alianței Dreapta Unită, pentru Primăria Comunei Șugag. Acesta a primit sprijinul și încrederea colegilor săi pentru a candida la funcția de primar. Dumitru are o experiență de 8 ani în politica locală și a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea