Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cu ce sumă vor crește alocațiile începând cu 1 ianuarie 2024

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cu ce sumă vor crește alocațiile începând cu 1 ianuarie 2024

Începând cu 1 ianuarie 2023, alocațiile de stat pentru copii urmează să fie ajustate cu rata inflației, reflectând o creștere de 13,8% față de nivelul actual al alocațiilor.

Concret, această indexare ar însemna o majorare de 35 de lei pentru copiii cu vârste între 2 și 18 ani, care primesc alocații. Pentru copiii cu vârste sub doi ani sau cei cu dizabilități, suma suplimentară acordată de stat ar putea ajunge la aproximativ 90 de lei.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

CITEȘTE ȘI: Plata pensiilor și alocațiilor, o necunoscută înainte de sărbători, din cauza GREVEI GENERALE a Caselor Teritoriale de Pensii: Milioane de români sunt afectați direct

Conform prevederilor Ordonanței de Urgență 126/2021, articolul 3, alineatul 2, începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2023, cuantumul alocației de stat pentru copii va fi indexat anual, automat, cu rata medie anuală a inflației, indicator comunicat de Institutul Național de Statistică, bazat pe datele anului calendaristic precedent.

În prezent, copiii cu vârste de până la 2 ani sau cei cu dizabilități beneficiază de o alocație lunară de 631 de lei. Pentru copiii cu vârste între 2 și 18 ani, precum și tinerii peste 18 ani care urmează cursurile liceale sau profesionale, alocația lunară este de 256 de lei. Aceeași sumă de 631 de lei se acordă și copiilor cu vârste între 3 și 18 ani, care suferă de un handicap. În comparație cu suma de 600 de lei din 2022, această alocație a fost majorată în acest an.

Astfel, începând cu 1 ianuarie, alocația pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani și cei cu handicap până la 18 ani va crește la 718 lei. De asemenea, copiii cu vârsta între 2 și 18 ani vor primi o alocație în valoare de 291 de lei, cu condiția să fie înscriși într-o formă de învățământ liceal sau profesional.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Programul băncilor de Paște 2024: Ce orar de funcționare au CEC BANK, BCR, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BRD și ING Bank de sărbători

Bogdan Ilea

Publicat

în

Programul băncilor de Paște 2024: Ce orar de funcționare au CEC BANK, BCR, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BRD și ING Bank de sărbători Mai multe bănci din România au un program special de interacțiune cu clienții în perioada sărbătorilor pascale.  CEC Bank CEC Bank a luat toate măsurile pentru ca, în zilele care sunt declarate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea