Rămâi conectat

Curier Județean

Cu bani în Elveția, Austria și Franța, dar gratuit, pentru public, la Dilema veche, în Alba Iulia: Cântărețul Angelo Branduardi, în premieră, în România

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cântărețul Angelo Branduardi va fi prezent în premieră în România, duminică, la Alba Iulia, cu ocazia Festivalului Dilema veche, acesta aflându-se într-un turneu european. 

angelo_branduardi_01Mircea Vasilescu, directorul Festivalului Dilema veche a precizat, miercuri, la radio Unirea FM, că Angelo Branduardi este un cântăreț foarte cunoscut în Europa, iar pentru concertele sale din acest turneu, în Elveția, Austria și Franța, biletele s-au vândut cu câteva luni înainte.

La Alba Iulia va concerta, alături de grupul său, în 23 august, de la ora 21.00, în Piața Cetății.

”Un mare interpret italian care combină genuri moderne, jazz, folk, pop, cu muzică medievală și renascentistă. El e violonist, la bază, dar cântă și cu instrumente moderne și cu instrumente vechi. El spunea că spectacolul va fi din două părți, o parte cu tobe și percuție, o parte dedicată unei muzici rarefiate, mai căutate, mai simple, dar spunea el, amândouă vor crea extaz. El e un cântăreț foarte cunoscut în Europa. De altfel, concertul de la Alba Iulia face parte dintr-un turneu european. Aici nu se vând bilete, intrarea e liberă, dar în celelalte orașe, concertele sunt pe bani și s-au vândut toate biletele, în Elveția, Austria, Franța, cu luni bune înainte. În România nu e atât de cunoscut, e prima lui vizită și sper că prin Alba Iulia și prin concertul acesta să devină un nume de rezonanță”, a spus Mircea Vasilescu care este și redactor-șef la revista Dilema veche.

Citește și Mircea Vasilescu, redactor-șef Dilema veche: Liiceanu, Pleșu și Patapievici au mai apărut, împreună, o singură dată. La Alba Iulia vor fi critici

Angelo Branduardi este unul dintre marii cantautori italieni de astăzi, a cărui muzică este o combinaţie ideală între cântecele vechi, tonalităţile renascentiste, baroce şi world music – sonorităţi care intră perfect în rezonanţă cu spaţiul Cetăţii Alba Carolina.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea