Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cu 700.000 de euro, Cornel Țălnar a dezvoltat cea mai modernă bază sportivă din Alba Iulia. Planuri de viitor: Un hotel de patru stele și o școală de fotbal 

Publicat

în

Winner s Club Talnar05Cornel Țălnar a dezvoltat, la Alba Iulia, cea mai mare bază sportivă și de agrement în care a investit pe parcursul a 10 ani nu mai puțin de 700.000 de euro. În viitorul apropiat, dinamovistul a precizat că dorește să ridice un hotel de patru stele cu restaurant, SPA și toate facilitățile necesare pentru pregătirea sportivilor. Acesta ar vrea să înființeze și o școală de fotbal care să-i poarte numele.

Fostul fotbalist al Unirii Alba Iulia Cornel Țălnar a vorbit pentru ziarul ”Unirea” despre baza sportivă pe care a creat-o precum și despre planurile sale de viitor. Terenul sintetic de fotbal a fost amenajat în 2005, atunci când, spune el, erau doar două asemenea obiective în București.

Povestea ”Winner`s Club Țălnar” s-a născut în 2004 după o vizită a primarului Mircea Hava în București.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Am mers la un teren sintetic în centru, asemănător cu acesta. Zic, domnul primar, aș vrea să fac și ceva de genul pentru oamenii din Alba Iulia. Atunci era ceva nou și pentru București. A zis, dacă faci așa ceva pentru Alba Iulia, hai să vedem cum putem găsi un spațiu. Nici nu știam că există spațiul acesta (n.r. din Cetatea Alba Carolina). Era ascuns, era retras, accesul era foarte dificil. Practic, tot ce vezi aici era un morman de pământ”, a spus fostul fotbalist.

winner's club talnarBaza sportivă oferă acum o varietate de posibilități de relaxare și divertisment: piscină, teren de fotbal, tenis și volei, sală de fitness, saună, masaj și bar.

Cornel Țălnar a precizat că în primii ani, business-ul mergea mai bine, însă odată cu înființarea altor terenuri sintetice și odată cu venirea crizei financiare avea noroc cu salariul de antrenor de la Dinamo București.

 

Un deceniu de la înființare

Afacerea bazei sportive a demarat în urma unui contract de asociere cu Consiliul Local al municipiului Alba Iulia în vederea exploatării din punct de vedere comercial a unui teren cu intenția de a amenaja o bază sportivă și de agrement. Contractul s-a încheiat pe o durată de 49 de ani și poate fi prelungit prin acordul părților pentru o perioadă egală cu jumătate din perioada inițială.

Consiliul local a pus la dispoziție terenul, în suprafață de 9.506 mp, iar Societatea  Comercială Winner`s Club Țălnar a avut obligația să contribuie în numerar și în natură cu toate bunurile și serviciile amenajării bazei sportive și de agrement. Potrivit contractului, Consiliul local are dreptul de a folosi baza, după cum crede de cuviință, de luni până vineri, între orele 8.00-14.00. Cornel Țălnar spune că, în acest timp, pune la dispoziție baza de agrement studenților de la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și elevilor de la ”Sportiv” și ”Teologic”.

Generatia de aur la Winner`s Club Talnar0045În acești 10 ani, Winner`s Club Țălnar a avut de achitat Consiliului local al municipiului Alba Iulia, lunar, 10 la sută din profitul net realizat, dar nu mai puțin de o sumă care varia între 400 și 50 de euro – suma mai mică fiind pe perioada desfășurării lucrărilor de reamenajare și consolidare a Cetății de tip Vauban din Alba Iulia, lucrări desfășurate în zona în care este amplasată baza sportivă.

În viitor, un hotel pentru pregătirea sportivilor și o școală de fotbal care să-i poarte numele

Cornel Țălnar a spus că Elena Udrea, pe vremea când era ministru al Dezvoltării și Turismului, fiind la Alba Iulia, a vizitat baza sportivă și i-a spus că ar fi păcat să nu ridice un hotel. Cornel Țălnar spune că va investi suma de 1.000.000 de euro într-un hotel cu un singur nivel, cu restaurant, și 21 de camere. Acesta a precizat că a obținut aprobările necesare de la Ministerul Culturii, iar la sfârșitul lunii iulie spune că va avea toate documentele necesare pentru demararea unui astfel de obiectiv. ”Hotelul va avea și SPA. Țin foarte mult la recuperarea sportivilor, exact cum cer normele internaționale. Într-un an sper să fie terminat”, a spus unchiul fotbalistului Gicu Grozav.

De asemenea,  se vor amenaja și moderniza căile de acces spre obiectivele incluse în complex, se are în vedere realizarea unei incinte de parcare pentru 22 autovehicule, separarea fluxurilor de acces carosabil uşor faţă de aleile pietonale și crearea acceselor facile pentru persoanele cu dizabilități locomotorii. Obiectivul PUZ-ului este ”revitalizarea spaţiului aferent Bastionului Carol din Cetatea Alba Carolina prin dezvoltarea funcţiei turistice a obiectivului existent, integrarea într-un circuit al turismului specializat pe domeniul sportiv, dar nu numai, reabilitarea construcţiilor existente pe principiile ecologice ale ”caselor verzi”, extinderea pe aceleaşi principii cu noi obiecte a bazei sportive şi de agrement Winner’s Club Ţălnar”, după cum se precizează în raportul de specialitate.

Peste 2 ani, fostul fotbalist spune că se va întoarce la Alba Iulia unde vrea să înființeze o școală de fotbal după modelul ”Academiei Hagi”, dar păstrând proporțiile. ”Eu personal, cu băiatul meu, George, o să ne ocupăm de ea”. Țălnar spune că va antrena copii cu vârste între 8 și 15 ani, pentru turneele de minifotbal dar și pentru fotbalul mare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Moment istoric pentru fotbalul albaiulian: AFC Unirea 1924, preluată de primărie, prin CS Municipal. Consilierii au votat cesionarea

Publicat

în

Moment istoric pentru fotbalul albaiulian: AFC Unirea 1924, preluată de primărie, prin CS Municipal. Consilierii au votat cesionarea

Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia au votat în ședința extraordinară de marți, 9 august 2022, ca divizionara terță AFC Unirea 1924 Alba Iulia să fie preluată de Primăria municipiului Alba Iulia prin intermediul Clubului Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia, ce aparține de autoritățile locale și administrează patrimoniul sportiv din municipiu.

CITEȘTE ȘI: Decizie istorică: Unirea Alba Iulia a fost preluată de Primăria municipiului Alba Iulia! Un nou început pentru clubul fanion al Albei!

AFC UNIREA 1924 este succesorul în drepturi a echipei de fotbal înființată în anul 1924 sub denumirea Unirea Mihai Viteazul deținând palmaresul tuturor echipelor, indiferent de denumire, care au succedat echipa de fotbal Unirea Mihai Viteazul.

Elit - Gustul Desăvârșit

ASOCIAȚIA FOTBAL CLUB UNIREA 1924 este de acord cu predarea către CLUBUL SPORTIV MUNICIPAL UNIREA ALBA IULIA cu titlu gratuit și definitiv, a activității sportive și a locului de participare în competiții, respectiv în Campionatul Național liga 3, începând cu sezonul 2022-2023, a echipei de fotbal AFC UNIREA 1924, precum și a tuturor drepturilor federative sportive aferente.

Potrivit Regulamentului de organizare a activității fotbalistice al Federației Române de Fotbal cluburile de drept privat, participante la campionatele naționale de seniori care au obținut dreptul de participare în competiție prin cesionarea acestuia de la cluburile de drept public, pot cesiona dreptul de participare în competiție cu titlu gratuit și definitiv, exclusiv cluburilor de drept public care au deținut dreptul de participare în competiție, la data cesionării acestuia către cluburile de drept privat respective.

„Așa cum suporterii noștri au remarcat, în ultima perioadă nu am ieșit în on-line deși au avut loc evenimente importante: rezultatele excelente ale echipei de juniori A1, revenirea echipei de seniori în liga a 3-a, reunirea lotului pentru noul sezon competițional.

Toate eforturile oamenilor din club au fost direcționate spre dezideratul cel mai important al acestui an: preluarea echipei de către Primăria Municipiului Alba Iulia. Întreaga suflare uniristă va fi mâine cu ochii și cu urechile pe dezbaterile Consiliului Local care va decide în ședință extraordinară soarta echipei noastre în pragul împlinirii unui secol de existență. Așteptăm cu sufletul la gură decizia care poate aduce Unirea Alba Iulia acolo unde îi e locul: printre echipele de mare tradiție ale României!”, au scris reprezentanții AFC Unirea 1924 pe facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| PERFORMANȚĂ pe bandă rulantă pentru elevii militari din Alba: Şase absolvenţi, şefi de promoţie în academiile militare!

Publicat

în

PERFORMANȚĂ pe bandă rulantă pentru elevii militari din Alba: Şase absolvenţi, şefi de promoţie în academiile militare!

Absolvirea academiilor militare de către absolvenţii colegiului reprezintă nu doar un moment de bucurie ci şi de mândrie pentru toţi cei implicaţi în procesul complex de pregătire şi îndrumare a acestora pe perioada studiilor liceale.

Succesul înregistrat de absolvenţii colegiului, atât în instituţiile de învățământ superior militar, cât şi mai departe în cariera militară, sunt o dovadă a bunei pregătiri primite în anii de liceu. Absolvenţii noştri dau dovadă de perseverență, determinare și ambiție, calităţi care îi clasează an de an printre cei mai buni din promoţie, fiind în acelaşi timp şi sursă de inspiraţie pentru generaţiile viitoare de a realiza lucruri mărețe. După o astfel de provocare, urmează alta și mai mare: primii paşi spre cariera militară, odată cu obţinerea primului grad de ofiţer.

Şase absolvenţi ai Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, promoţiile 2019, 2018 şi 2017 s–au remarcat la absolvirea academiilor militare prin obţinerea de rezultate deosebite, fiind declaraţi şefi de promoţie la specializările în care s–au pregătit, iar doi dintre ei au fost desemnaţi şefi de promoţie pe academiile absolvite, obținând cea mai mare medie de absolvire a studiilor.

Elit - Gustul Desăvârșit
  • Sublocotenent Bogdan Cătană–Bota (promoţia 2019) – şeful promoţiei 2022 a Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu şi a specializării Finanţe – Contabilitate, (foto 1);
  • Aspirant inginer Ana – Cristina Geică (promoţia 2018) – şeful promoţiei 2022 a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” Constanţa şi a programului de studii „Navigaţie, hidrografie şi echipamente navale”, (foto 2);
  • Sublocotenent Alexandru Lazăr (promoţia 2019) – șef promoție la specializarea Controlor trafic aerian – Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov, (foto 3);
  • Sublocotenent Carla Holom (promoţia 2019) – şef promoţie la specializarea Intendenţă – Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, (foto 4);
  • Sublocotenent inginer Alexandru Mătuşa (promoţia 2018) –şef promoţie la programul de studii Echipamente şi sisteme electronice militare – Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, București, (foto 5);
  • Sublocotenent inginer Denisa – Georgiana Şipoş (promoţia 2017) – şef promoţie la programul de studii Topogeodezie și automatizarea asigurării topogeodezice – Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, București, (foto 6).

Felicitări, suntem mândri de voi!

Rezultatele obţinute ne onorează şi ne dau speranţe că tot ceea ce sădim în mintea şi sufletele atâtor generaţii, nu doar încolţeşte ci şi rodeşte frumos!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| Ședință extraordinară CL Alba Iulia: Se discută preluarea echipei de fotbal AFC Unirea 1924

Publicat

în

Ședință extraordinară CL Alba Iulia: Se discută preluarea echipei de fotbal AFC Unirea 1924

Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia se întâlnesc astăzi, 9 august, în cadrul unei ședinte extraordinare, al cărei scop este preluarea echipei de fotbal AFC Unirea 1924 de către CSM Unirea Alba Iulia.

Preluarea va fi gratuită și cu titlu definitiv, așa cum arată și proiectul de hotărâre pus la dispoziție de către Primăria Alba Iulia.

Elit - Gustul Desăvârșit

Inițiatorul acestui proiect este primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare