Rămâi conectat

Curier Județean

CSU Alba Iulia nu participă în cupele europene la toamnă! Obiectivul lui Bilek în stagiunea viitoare – o clasare pe locurile 1-4 în Divizia A de baschet feminin

Publicat

în

CSU Alba Iulia nu va participa la toamnă în competiţiile continentale de baschet feminin, deşi, la un moment dat intenţiile formaţiei din Cetatea Marii Uniri se îndreptau spre o înscriere în FIBA EuroCup.

După ce în ediţia precedentă de campionat, în care era creditată cu şanse la un loc pe podium, CSU Alba Iulia a terminat pe poziţia a 5-a, în stagiunea viitoare echipa condusă de cehul Tomas Bilek (secund şi la reprezentativa naţională) are drept obiectiv clasarea pe unul din locurile 1-4 în Divizia A de baschet feminin. Cu toate că unii dintre oficialii grupării albaiuliene, inclusiv din rândul sponsorilor, militau pentru o participare europeană imediată (ce ar fi însemnat costuri suplimentare), în cele din urmă s-a renunţat la alternativa respectivă, preferându-se abordarea unor proiecte în perspectivă. „Încercăm să ne pregătim din toate punctele de vedere, inclusiv ca şi lot, pentru o prezenţă în Europa în ediţia 2013-2014, cred că este mai bine aşa. În Cupe, sunt permise doar două jucătoare din afara continentului, situaţie ce ne încurca puţin planurile pe termen scurt„, a spus Petru Eleş, directorul sportiv al CSU Alba Iulia.

*Buget mărit, sponsori noi!

Elit - Gustul Desăvârșit

Dacă în campionatul ce a trecut, bugetul echipei feminine de baschet s-a cifrat undeva în jurul sumei de 220.000 euro (asigurat de minister, autorităţile locale şi judeţene, sponsori), pentru ediţia viitoare se anticipează o suplimentare a fondurilor măcar cu 10 la sută. În rândul finanţatorilor de bază se vor afla companiile private Transavia, Elit şi Albalact (reprezentanţii acesteia purtând deja negocieri cu clubul). „Mergem din aproape în aproape şi până la reluarea stagiunii vom încerca să modernizăm sala de sport, dar în acelaşi timp să alcătuim un lot competitiv şi am început să lucrăm din timp la acest aspect„, a apreciat Eleş. Lucările respective presupun înlocuirea panourilor, raşchetarea parchetului, amenajarea vestiarelor şi suplimentarea capacităţii tribunelor.

*Lot modificat substanţial, miza pe europence!

Dacă Nadia Parker (ofertă din Polonia), Ekaterina Abramzon (curtată de Besiktas), Taneisha Harrison (propuneri din Israel) sunt deja certitudini la capitolul despărţiri, în schimb se poartă negocieri intense pentru menţinerea în efectiv a americancelor Becca Tobin, Breanna Salley (ce trebuie să ofere un răspuns în aceste zile) şi a internaţionalei Eniko Tarţa (şi-a dat acordul de principiu). „Vrem să ne construim un nucleu de echipă cu bătaie lungă şi vom modifica politica de transfeuri. Ne vom orienta în campania de achiziţii spre piaţa europeană şi în consecinţă, în efectiv vor fi maximum trei jucătoare din USA„, a mai precizat Eleş.

*Ancuţa Stoenescu n-a dansat decât un retur

În planurile de viitor ale clubului din Cetatea Marii Uniri nu este inclusă şi Ancuţa Stoenescu, jucătoarea venită în intersezon de la BC Danzio Timişoara. Baschetbalista în vârstă de 32 de ani n-a adus acel plus de luciditate aşteptat în momentele cheie din partea secundă a campionatului şi în consecinţă, poate surprinzător, nu i se va propune prelungirea înţelegerii. „Am avut o şedinţă îndelungată cu staff-ul tehnic pe această temă şi antrenorii au considerat să trebuie să ne reorientăm spre o altă variantă pentru postul respectiv. Nu discutăm de lipsa randamentului, sau de faptul că Stoenescu n-a dat satisfacţie„, a conchis Eleş. Interesant este faptul că în acest moment Ancuţa Stoenescu, împreună cu Eniko Tarţa se regăseşte la lotul naţonal, reunit în vederea calificărilor Campionatului European de anul viitor, unde activează ca şi secund antrenorul Tomas Bilek (principalul de la CSU Alba Iulia), ca şi colaborator al lui Dan Fleşeriu.

Dan HENEGAR


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Construire rețea de iluminat public în zona străzii Ana Ipătescu din Alba Iulia: Investiție de peste 220.000 de lei

Publicat

în

Construire rețea de iluminat public în zona străzii Ana Ipătescu din Alba Iulia: Investiție de peste 220.000 de lei

În ședința din data de 30 mai 2022, consilierii locali ai municipiului Alba Iulia vor avea de aprobat indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Construire rețea de iluminat public în Municipiul Alba Iulia în zona străzii Ana Ipătescu”.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 220.228,32 lei, fără TVA.

Propunerea are ca obiect realizarea iluminatului public la standarde europene de infrastructura publica urbana in zona străzii Ana Ipatescu, pe străzile: Ana Ipatescu, Elena Cuza, Cezar Boliac, Nicolae Golescu, Gheorghe Magheru, Alexandru Zane si Costache Romanescu din Municipiul Alba Iulia, județul Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Instalațiile nou proiectate se vor amplasa în intravilanul Municipiului Alba Iulia, pe teren neproductiv aparținând domeniului public al Primăriei Municipiului Alba Iulia.

Traseele instalațiilor electrice proiectate, precum și amplasamentele construcțiilor existente se vor prezenta la faza de PT pe planurile de situație.

Pentru a asigura un iluminat corespunzător pe străzile Ana Ipatescu, Elena Cuza, Cezar Boliac, Nicolae Golescu, Gheorghe Magheru, Alexandru Zane si Costache Romanescu, din Municipiul Alba Iulia, se vor monta unilateral 94 stâlpi metalici zincati de 8m inaltime (St.l-5-St.94) in fundație turnata cu dimensiuni 0.80 x 0.80 x l.Om (lxlxh). Acești stâlpi se vor monta la distanta de cca. 34 m intre ei si la 0.3m de marginea carosabilului.

Pe stâlpii St.l+ St.94, se vor monta aparate de iluminat cu surse LED 8600-11900 lm, cate un aparat pe fiecare stâlp. Aparatele de iluminat se vor monta prin intermediul sistemului de fixare (consola 1.0×0.5×5°), in vârf de stâlp. Aparatele de iluminat vor fi echipate cu modul de telegestiune.

Alimentarea aparatelor de iluminat se va face din rețeaua subterana proiectata prin intermediul unui cablu de tip CYY-F 3×1.5 mm2 racordat la clemele de legătură aflate in cutia de alimentare a stâlpului. Cutia de alimentare a stâlpului este prevăzută cu o siguranța de 6A pentru protecția corpului de iluminat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Grădinița „Voinicel” din Cugir va beneficia de modernizări și lucrări de eficientizare energetică: A fost semnat contractul în valoare de peste 1.8 milioane lei

Publicat

în

Grădinița „Voinicel” din Cugir va beneficia de modernizări și lucrări de eficientizare energetică: A fost semnat contractul în valoare de peste 1.8 milioane lei

Marți, 24 mai, la sediul Primăriei Cugir, edilul Adrian Teban a semnat contractul de execuție a lucrărilor de modernizare a Gradiniței “Voinicel” din cadrul Școlii Gimnaziale Singidava.

Investiția, în valoare de aproximativ 1.875.000 lei, va fi executată de S.C.Primex Invest S.R.L, societate care va avea la dispozitie 12 luni pentru a finaliza lucrările prevăzute.

Finanțarea provine din fonduri europene accesate de către administrația locală în baza proiectului „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională pentru învățământul preșcolar la Școala Gimnazială SINGIDAVA”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Este a doua oară când proiectul parcurge întregul proces de achiziție, după ce precedentul contract de execuție, semnat în urmă cu aproximativ 9 luni, a fost reziliat ca urmare a decesului administratorului societății S.C. Vatcons Team S.R.L.

Grădinița „Voinicel” va beneficia de modernizări interioare/exterioare și de lucrări de eficientizare energetică:

 • Refacerea învelitorii și termoizolației existente;
  Inlocuirea hidroizolației învechite de la subsol;
  Înlocuirea tuturor instalațiilor utilitare;
  Modernizarea grupurilor sanitare;
  Înlocuirea pardoselilor din sălile de grupă;
  Rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități locomotorii;
  Instalație de protecție împotriva șocurilor electrice, instalație de paratraznet;
  Instalații antiefracție, de voce – date si de supraveghere video;
  Instalații de detectare, semnalizare și avertizare la incendiu
  sistem de ventilare a sălilor de grupă;
  Sisteme de iluminat echipate cu surse LED de înaltă performanță energetică;
  Panouri solare pentru producerea de apă caldă menajeră.

“Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională pentru învățământul preşcolar la Şcoala Gimnazială Singidava Cugir” este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 – „Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale”,


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Elevii de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, în vizită la Colegiul Militar din Alba Iulia: Au asistat la un exerciţiu demonstrativ de instrucţie de front

Publicat

în

FOTO| Elevii de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, în vizită la Colegiul Militar din Alba Iulia: Au asistat la un exerciţiu demonstrativ de instrucţie de front

Elevii de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, au fost marți, 24 mai, în vizită la Colegiul Militar din Alba Iulia. Aceștia au aflat informații despre colegiul în care elevii militari își încep pregătirea pentru o carieră în Armata României și au asistat la un exerciţiu demonstrativ de instrucţie de front.

„Am primit astăzi vizita elevilor de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, dorinici să ne cunoască. Ne-a bucurat prezența lor în mijlocul nostru, interacțiunea cu elevii școlilor gimnaziale lipsindu-ne în ultima perioadă.

Micuții au aflat informații despre colegiul în care elevii militari își încep pregătirea pentru o carieră în Armata României, despre cum pot să devină și ei la rândul lor elevi într-un colegiu militar, despre programul, instrucția, performanțele școlare sau activităţile extracurriculare desfăşurate în Colegiul Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia.

Elit - Gustul Desăvârșit

Micuții oaspeții au putut asista și la un exerciţiu demonstrativ de instrucţie de front, prezentat de elevii din clasa a XI-a A, conduşi de locotenent Alexandru Simion. La finalul exercițiului, elevii au fost răsplătiţi cu aplauze”, au transmis reprezentanții Colegiului Militar Național „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare