Rămâi conectat

Curier Județean

CSU Alba Iulia nu participă în cupele europene la toamnă! Obiectivul lui Bilek în stagiunea viitoare – o clasare pe locurile 1-4 în Divizia A de baschet feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia nu va participa la toamnă în competiţiile continentale de baschet feminin, deşi, la un moment dat intenţiile formaţiei din Cetatea Marii Uniri se îndreptau spre o înscriere în FIBA EuroCup.

După ce în ediţia precedentă de campionat, în care era creditată cu şanse la un loc pe podium, CSU Alba Iulia a terminat pe poziţia a 5-a, în stagiunea viitoare echipa condusă de cehul Tomas Bilek (secund şi la reprezentativa naţională) are drept obiectiv clasarea pe unul din locurile 1-4 în Divizia A de baschet feminin. Cu toate că unii dintre oficialii grupării albaiuliene, inclusiv din rândul sponsorilor, militau pentru o participare europeană imediată (ce ar fi însemnat costuri suplimentare), în cele din urmă s-a renunţat la alternativa respectivă, preferându-se abordarea unor proiecte în perspectivă. „Încercăm să ne pregătim din toate punctele de vedere, inclusiv ca şi lot, pentru o prezenţă în Europa în ediţia 2013-2014, cred că este mai bine aşa. În Cupe, sunt permise doar două jucătoare din afara continentului, situaţie ce ne încurca puţin planurile pe termen scurt„, a spus Petru Eleş, directorul sportiv al CSU Alba Iulia.

*Buget mărit, sponsori noi!

Dacă în campionatul ce a trecut, bugetul echipei feminine de baschet s-a cifrat undeva în jurul sumei de 220.000 euro (asigurat de minister, autorităţile locale şi judeţene, sponsori), pentru ediţia viitoare se anticipează o suplimentare a fondurilor măcar cu 10 la sută. În rândul finanţatorilor de bază se vor afla companiile private Transavia, Elit şi Albalact (reprezentanţii acesteia purtând deja negocieri cu clubul). „Mergem din aproape în aproape şi până la reluarea stagiunii vom încerca să modernizăm sala de sport, dar în acelaşi timp să alcătuim un lot competitiv şi am început să lucrăm din timp la acest aspect„, a apreciat Eleş. Lucările respective presupun înlocuirea panourilor, raşchetarea parchetului, amenajarea vestiarelor şi suplimentarea capacităţii tribunelor.

*Lot modificat substanţial, miza pe europence!

Dacă Nadia Parker (ofertă din Polonia), Ekaterina Abramzon (curtată de Besiktas), Taneisha Harrison (propuneri din Israel) sunt deja certitudini la capitolul despărţiri, în schimb se poartă negocieri intense pentru menţinerea în efectiv a americancelor Becca Tobin, Breanna Salley (ce trebuie să ofere un răspuns în aceste zile) şi a internaţionalei Eniko Tarţa (şi-a dat acordul de principiu). „Vrem să ne construim un nucleu de echipă cu bătaie lungă şi vom modifica politica de transfeuri. Ne vom orienta în campania de achiziţii spre piaţa europeană şi în consecinţă, în efectiv vor fi maximum trei jucătoare din USA„, a mai precizat Eleş.

*Ancuţa Stoenescu n-a dansat decât un retur

În planurile de viitor ale clubului din Cetatea Marii Uniri nu este inclusă şi Ancuţa Stoenescu, jucătoarea venită în intersezon de la BC Danzio Timişoara. Baschetbalista în vârstă de 32 de ani n-a adus acel plus de luciditate aşteptat în momentele cheie din partea secundă a campionatului şi în consecinţă, poate surprinzător, nu i se va propune prelungirea înţelegerii. „Am avut o şedinţă îndelungată cu staff-ul tehnic pe această temă şi antrenorii au considerat să trebuie să ne reorientăm spre o altă variantă pentru postul respectiv. Nu discutăm de lipsa randamentului, sau de faptul că Stoenescu n-a dat satisfacţie„, a conchis Eleş. Interesant este faptul că în acest moment Ancuţa Stoenescu, împreună cu Eniko Tarţa se regăseşte la lotul naţonal, reunit în vederea calificărilor Campionatului European de anul viitor, unde activează ca şi secund antrenorul Tomas Bilek (principalul de la CSU Alba Iulia), ca şi colaborator al lui Dan Fleşeriu.

Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ADMITERE jandarmi 2024: Jandarmeria Alba recrutează candidați pentru Școlile de Subofițeri din Drăgășani și Fălticeni. Condiţii şi acte necesare la înscriere

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE jandarmi 2024: Jandarmeria Alba recrutează candidați pentru Școlile de Subofițeri din Drăgășani și Fălticeni. Condiţii şi acte necesare la înscriere În perioada 24 aprilie – 14 mai a.c., Jandarmeria Alba desfășoară o nouă campanie de recrutare pentru cei care doresc o carieră militară în Jandarmeria Română. La școlile militare de subofițeri de jandarmi „Gr. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea