Rămâi conectat

Curier Județean

CSM Lugoj – Volei Alba Blaj 3-2 *Echipa din „Mica Romă” nu se regăseşte!!!

Publicat

în

Volei Alba Blaj a dezamăgit în partida contând pentru etapa a 18-a a Diviziei A1 la volei feminin, şi a pierdut în deplasare cu CSM Lugoj, scor 2-3 (15-25, 25-17, 17-25, 25-20, 13-15). Formaţia din „Mica Romă” suferă în partea a doua a campionatului, pare că nu se regăseşte, trăind periculos, pe muchie de cuţit al doilea joc consecutiv extern! În setul decisiv, vizitatoarele au pierdut şocant, după ce au condus cu 10-6.

Noroc cu eşecul contracandidatei la locul 4, CSM Bucureşti, care a fost învinsă suprinzător, cu 3-0 la Tg. Mureş, de Medicina. Formaţia blăjeană se clatină, semnele crizei de formă arătându-se în succesul dezamăgitor din etapa precedentă, de la Cluj, cu „lanterna roşie”, când s-a pierdut un punct!

*”Măcel cu arbitri” – Macarie

Electrica Furnizare Discount

Până acum am tăcut, e prima dată când mă revolt, dar azi a fost un arbitraj sub orice critică. Parcă a fost trimis la comandă, ne-au măcelărit„, a reacţionat nervos antrenorul Marius Macarie. Tehnicianul Blajului nu ascunde însă şi slăbiciunile propriei echipe. „Trecând peste acest arbitraj potrivnic, care a împins Lugojul de la spate, rămâne însă şi forma noastră modestă. Eşecul ne încurcă planurile în acest final de sezon plin de neprevăzut. Nu ştiu cât de mult contează acest punct„, a conchis Macarie, care a mizat pe Alice Kapelovies, Adriana Dudnic, Bojana Stojkovic, Irina Alexandru, Marija Sandic, Vali Rusu, Laura Mastahac (libero), mai intrând Josefina Fernandez, Andreea Niţulescu, Alexandra Ciontoş, Melinda Dobeş.

*Sancţiuni financiare!

Conducerea clubului a ameninţat înaintea jocului din Banat că le va sancţiona financiar pe elevele lui Marius Macarie, în cazul în care nu se vor impune în partidele de la Lugoj şi Piatra Neamţ. Cum eşecul a venit deja în prima confruntare, jucătoarele blăjence vor suporta amenzi, mai ales că în acest moment voleibalistele sunt cu drepturile la zi! În acest moment, Volei Alba Blaj este pe poziţia a 4-a, cu 32 de puncte (11 victorii şi 6 eşecuri), iar CSM Bucureşti se plasează pe locul 5 cu 30 de puncte (11 succese şi 5 înfrângeri).

*Presiune şi pe Macarie!

Nici antrenorul Marius Macarie nu stă confortabil după aceste rezultate nemulţumitoare şi înaintea unei serii de foc: miercuri, tot în deplasare cu Unic Piatra Neamţ (ora 19.30, televizat pe DigiSport), urmat apoi de examenele severe cu Ştiinţa Bacău (sâmbătă, la Blaj) şi apoi marele derby cu CSM Bucureşti, tot în deplasare, miercuri, 27 februarie. „Presiunea existentă pe mine în acest moment… E greu de spus ce va fi… Aşteptăm să se întoarcă primarul Gheorge Rotar şi Sergiu Ştefănescu din Belgia pentru a avea o discuţie„, a mai spus Marius Macarie.

*S-a renunţat la Sherisa Livingston!!

Gruparea din „Mica Romă” a renunţat la una dintre cele mai importante jucătoare ale sale. Este vorba de falsul american, Sherisa Livingston, care a fost adusă în această iarnă la Blaj împreună cu internaţionala argentiniană Josefina Fernandez. Motivul pentru care gruparea blăjeană a renunţat la Livingston, este forma slabă arătată de jucătoare de culoare în primele etape ale returului de campionat. Livington, în vârstă de 32 de ani şi 1,87 înălţime, a mai evoluat în România pentru Tomis Constanţa, unde a lăsat o impresie extrem de bună. Începând din acest moment, gruparea ardeleană se va baza pe postul de universal pe Irina Horeică, voleibalistă adusă în această vară de la CSM Lugoj. „Nu s-a prezentat la nivelul la care trebuia să fie. Am adus-o ca o jucătoare care să facă diferenţa, dar s-a dovedit un transfer neinspirat. Nu s-a adaptat, a dezamăgit şi am considerat că e mai bine să se rezilieze contractul pe cale amiabilă„, a comentat Macarie.

Adusă cu surle şi trâmbiţe înaintea returului, americanca a decepţionat, cu excepţia a unul-două jocuri, iar şefii au încercat să remedieze eroarea aducerii „stranierei” prin renunţarea la serviciile sale după numai o lună!!! În momentul achiziţionării, Livingston era considerată „un transfer de senzaţie”, însă…

Foto Lugoj Online

 

Publicitate

Curier Județean

ITM Alba: Amenzi de 16.000 de lei și 6 avertismente, în perioada 29 noiembrie-3 decembrie 2021. Ce deficiențe au găsit inspectorii

Publicat

în

ITM Alba: Amenzi de 16.000 de lei și 6 avertismente, în perioada 29 noiembrie-3 decembrie 2021. Ce deficiențe au găsit inspectorii

Prin Programul cadru de acţiuni al I.T.M. Alba pentru anul 2021, aprobat de către conducerea Inspecţiei Muncii, s-a stabilit că unul dintre obiectivele prioritare ale activităţii inspectoratului îl reprezintă combaterea muncii nedeclarate, în vederea descurajării şi a diminuării acestui fenomen care, în fapt, reprezintă tot o formă de evaziune fiscală.

Activitatea zilnică  a  inspectorilor de muncă a vizat, cu prioritate, sancţionarea muncii nedeclarate, rezultatele controalelor efectuate fiind comunicate, zilnic, către Inspecţia Muncii.

Rezultatele obţinute la nivelul judeţului Alba, în perioada 29.11.-03.12.2021, în  activitatea de control, sunt redate mai jos.

Electrica Furnizare Discount

În domeniul relaţiilor de muncă:

Total unităţi controlate:   8

Numar de salariați ai angajatorilor controlați: 1990

                  Din care – femei :    911

Număr deficienţe constatate:      19

       Principalele deficienţe constatate în controale :

  • neplata orelor suplimentare și neacordarea concediilor legale de odihnă, anuale;
  • neacordarea repausului săptămânal și a sporului aferent;
  • neconducerea corectă a evidenţei timpului lucrat;

      În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă:

Nr. total unităţi controlate:      9

Număr deficienţe constatate:  17

Număr de măsuri dispuse  :     17

Angajatori sancționați:              6

Nr. sancţiuni aplicate: –    8

                                   –     6  avertismente;

                                   –     2  amenzi in valoare de 16.000 lei.

Nr.evenimente in curs de cercetare : 3

              Principalele deficienţe stabilite în controale :

  • Lipsa fișelor de aptitudini eliberate în urma examinării medicale la angajare și/sau periodică a lucrătorilor.
  • Lipsa evaluarii riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională pentru activitățile desfășurate.
  • Lipsa autorizării inițiale și a verificărilor periodice a echipamentelor tehnice supuse reglementărilor ISCIR.
  • Lipsa instruirii periodice a lucrătorilor.
  • Organizarea necorespunzătoare a activității la nivelul unităților, conform noilor reglementari din H.G. nr. 955/2010 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securității și sănătății în muncă nr. 319/2006.
  • Lipsa instrucțiunilor proprii de securitate a muncii pentru activitățile desfășurate.
  • Desfășurarea activității fără efectuarea examenului medical la angajare și/sau periodic a lucrătorilor.

Citește mai mult

Curier Județean

Dosar penal pentru un bărbat din Alba care și-a agresat soția: A fost emis și un ordin de protecție

Publicat

în

Dosar penal pentru un bărbat din Alba care și-a agresat soția: A fost emis și un ordin de protecție

Polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni au emis un ordin de protecție provizoriu față de un bărbat care și-ar fi agresat soția. Bărbatul s-a ales cu dosar penal, pentru violență în familie.

La data de 5 decembrie 2021, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni au fost sesizați, de către o femeie, de 37 de ani, din comuna Bistra, cu privire la faptul că ar fi fost agresată de către soț.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de bărbatul, de 47 de ani, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile.

Electrica Furnizare Discount

Pe numele său, a fost întocmit dosar penal, pentru violență în familie.

Citește mai mult

Curier Județean

PESTE 460 de amenzi și 6 vitezomani lăsați fără permis, bilanțul unei actiuni a polițiștilor din Alba pentru combaterea excesului de viteză

Publicat

în

PESTE 460 de amenzi și 6 vitezomani lăsați fără permis, bilanțul unei actiuni a polițiștilor din Alba pentru combaterea excesului de viteză

Poliţiştii din judeţul Alba au aplicat peste 460 de amenzi şi au reţinut 17 permise de conducere în cadrul unei acţiuni de creştere a siguranţei rutiere, care s-a desfăşurat în săptămâna trecută.

În perioada 4- 5 decembrie 2021, poliţiştii rutieri din judeţul Alba, sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică, au desfăşurat o acţiune care a avut ca scop creşterea siguranței rutiere, urmărindu-se, în principal, combaterea excesului de viteză.

Poliţiştii au constatat şi sancţionat 462 de abateri de natură contravenţională, din care 281 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Electrica Furnizare Discount

Au fost reţinute 17 de permise de conducere, din care 6 pentru depășirea cu peste 50 de kilometri/oră a limitei legale de viteză, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare și au fost constatate 8 infracțiuni la regimul rutier.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare