Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Criza face ravagii în zona de dezvoltare industrială a municipiului Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Cele circa 40 de hectare de teren puse la bătaie de Primăria Alba Iulia în vederea dezvoltării unei zone industriale la Drâmbar, cu ieşire la şoseaua de centură, rămân aproape pustii după ce 6 potenţiali investitori au renunţat să mai dezvolte afaceri în zonă. Aici urmau să investească firme din domeniul logistic care intenţionau să construiască pe terenul primit depozite, dar şi fabrici de industrie uşoară puţin poluante. Dintre cele 8 firme cărora municipalitatea le-a concesionat în 2008 parcele de teren în zona de dezvoltare economică, doar două şi-au concretizat intenţiile – S.C. Supremia Grup şi S.C. Tobimar Construct. Alte 6 societăţi au renunţat la investiţii şi, implicit la parcelele de teren luate în administrare de la Primărie, invocând criza economică.
Cel mai important investitor care s-a răzgândit este S.C. Macromex SRL, lider în domeniul importului şi distribuţiei de produse alimentare, produse refrigerate, produse congelate care urma să construiască la Drâmbar un depozit, suprafaţa de teren concesionată fiind de 14,9 hectare. Şi firma de construcţii S.C. Pomponio Grup SRL îşi anunţase intenţia să investească în zonă, pe cele 2 hectare puse la dispoziţie de municipalitate. Celelalte societăţi care s-au retras concesionaseră parcele în suprafaţă cuprinse între 1,1 şi 2 hectare de teren – S.C. Giro SRL, S.C. Staff Collection SRL, S.C. Anversa Est SRL, S.C. Monoprod SRL. Criza financiară a schimbat şi planurile Primăriei Alba Iulia, care nu şi-a mai dus până la capăt intenţia de a construi în zonă cel mai mare spaţiu expoziţional din Transilvania, în colaborare cu o firmă privată, aşa cum anunţa primarul Mircea Hava în martie 2008.
Supremia Grup, lider naţional în producţia de condimente alimentare, a inaugurat în urmă cu un an fabrica de la Drâmbar, o investiţie de aproape 9 milioane de euro unde 130 de persoane şi-au găsit loc de muncă. Şi S.C. Tobimar Construct, o importantă firmă de construcţii din judeţ, şi-a mutat activitatea la Drâmbar unde a construit un sediu şi spaţii de depozitare şi producţie cu o suprafaţă totală de peste 7.000 de metri pătraţi.
Consilierii locali din Alba Iulia au votat în şedinţa din această săptămână Planul Urbanistic Zonal pentru Zona de dezvoltare industrială de la Drâmbar şi aşteaptă noi investitori.

Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

23 decembrie 1989: Cea mai sângeroasă zi a Revoluției. 40 de soldați veniți să apere Aeroportul Otopeni au fost uciși

Ziarul Unirea

Publicat

în

23 decembrie 1989: Cea mai sângeroasă zi a Revoluției. 40 de soldați veniți să apere Aeroportul Otopeni au fost uciși Soții Ceauşescu au fost arestați pe 22 decembrie 1989 şi toată lumea se aştepta ca revoltele să se încheie, dar sângele a continuat să curgă. În acea zi, România a intrat sub spectrul unei ameninţări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea