Criza face ravagii în zona de dezvoltare industrială a municipiului Alba Iulia

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

    Cele circa 40 de hectare de teren puse la bătaie de Primăria Alba Iulia în vederea dezvoltării unei zone industriale la Drâmbar, cu ieşire la şoseaua de centură, rămân aproape pustii după ce 6 potenţiali investitori au renunţat să mai dezvolte afaceri în zonă. Aici urmau să investească firme din domeniul logistic care intenţionau să construiască pe terenul primit depozite, dar şi fabrici de industrie uşoară puţin poluante. Dintre cele 8 firme cărora municipalitatea le-a concesionat în 2008 parcele de teren în zona de dezvoltare economică, doar două şi-au concretizat intenţiile – S.C. Supremia Grup şi S.C. Tobimar Construct. Alte 6 societăţi au renunţat la investiţii şi, implicit la parcelele de teren luate în administrare de la Primărie, invocând criza economică.
Cel mai important investitor care s-a răzgândit este S.C. Macromex SRL, lider în domeniul importului şi distribuţiei de produse alimentare, produse refrigerate, produse congelate care urma să construiască la Drâmbar un depozit, suprafaţa de teren concesionată fiind de 14,9 hectare. Şi firma de construcţii S.C. Pomponio Grup SRL îşi anunţase intenţia să investească în zonă, pe cele 2 hectare puse la dispoziţie de municipalitate. Celelalte societăţi care s-au retras concesionaseră parcele în suprafaţă cuprinse între 1,1 şi 2 hectare de teren – S.C. Giro SRL, S.C. Staff Collection SRL, S.C. Anversa Est SRL, S.C. Monoprod SRL. Criza financiară a schimbat şi planurile Primăriei Alba Iulia, care nu şi-a mai dus până la capăt intenţia de a construi în zonă cel mai mare spaţiu expoziţional din Transilvania, în colaborare cu o firmă privată, aşa cum anunţa primarul Mircea Hava în martie 2008.
Supremia Grup, lider naţional în producţia de condimente alimentare, a inaugurat în urmă cu un an fabrica de la Drâmbar, o investiţie de aproape 9 milioane de euro unde 130 de persoane şi-au găsit loc de muncă. Şi S.C. Tobimar Construct, o importantă firmă de construcţii din judeţ, şi-a mutat activitatea la Drâmbar unde a construit un sediu şi spaţii de depozitare şi producţie cu o suprafaţă totală de peste 7.000 de metri pătraţi.
Consilierii locali din Alba Iulia au votat în şedinţa din această săptămână Planul Urbanistic Zonal pentru Zona de dezvoltare industrială de la Drâmbar şi aşteaptă noi investitori.

Ioana PITICARIU

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

ciuciu 11 ianuarie 2012 at 22:44

Era de asteptat ca acest C L sa dea faliment!!!!…poate ii angajeaza bogdan de la corona!

dezinformare totala 12 ianuarie 2012 at 8:49

Va rugam nu mai dezinformati in halul acesta cititorii. Zona industriala de la Drambar apartine de comuna Ciugud fiind dezvoltata in prima faza de administratia locala a comunei Ciugud. Doar in 2009 primaria Alba Iulia a hotarat exploatarea terenului vanyand apoi catre Supremia. Atantie Tobimar construct a deyvoltat investitia pe terenul concesionat de la primaria Ciugud. Va rugam respectati adevarul. De fapt chiar nu stiu ce rol are acest articol … sau se incearca oare ca cititorii sa creada ca Primaria Alba mai face ceva pentru investitori?E praf in ochi yiaristi de 2 bani

Comentariile sunt oprite