Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Criza din sistemul de sănătate, rezolvată de Guvern: Au fost alocați 3,5 milioane de lei pentru medicamente și materiale și 200 de milioane pentru cheltuielile spitalelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Criza din sistemul de sănătate, rezolvată de Guvern. Au fost alocați 3,5 milioane de lei pentru medicamente și materiale și 200 de milioane pentru cheltuielile spitalelor

În cadrul ședinței de Guvern, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Executivul se asigură ca sistemul de sănătate publică are finanțare asigurată până la finalul anului.

”Astăzi, ne asigurăm că sistemul de sănătate publică are finanţare asigurată până la sfârşitul anului, alocăm 3,5 miliarde de lei pentru medicamente şi materiale sanitare, plus săptămâna aceasta 200 de milioane de lei pentru cheltuieli ale spitalelor şi săptămâna viitoare ministrul de Finanţe va veni cu diferenţa pentru luna noiembrie de 196 de milioane”, a spus premierul Ciolacu.

El a precizat că totodată, Guvernul aprobă prin memorandum şi plăţile necesare pentru continuarea unor noi mari investiţii la Spitalul Clinic de Urgenţă Timişoara şi Spitalul de Urgenţă pentr copii Grigore Alexandrescu din Bucureşti.

Premierul Marcel Ciolacu și-a exprimat joi convingerea „fermă” că această coaliție va fi „stabilă”, cel puţin până la sfârşitul anului 2024, și a spus că își dorește ca ea să continue și după aceea.

„Sunt ferm convins că va fi stabilă, cel puţin până la sfârşitul anului 2024, această coaliţie şi chiar îmi doresc, cu toate că vorbim de principalele partide concurente, chiar îmi doresc să continuăm şi după 2024 şi cu o frecvenţă mai mică de a schimba miniştrii şi prim-miniştrii, fiindcă, între timp, am văzut şi noi calităţile şi defectele fiecăruia”, a spus premierul Marcel Ciolacu, la Forumul Dezvoltăm România.

El a precizat că „în anul 2024 nu vor fi măriri şi modificări de taxe, lucru convenit deja în coaliţie”.

„Cred că a fost una dintre cele mai aprinse discuţii, când am luat măsurile fiscale, acest procent de 1% pe cifra de afaceri, care cu certitudine va fi unul pentru anul 2024, până când nu ne vom asuma reforma fiscală”, a spus Marcel Ciolacu, citat de News.ro.

„Marea mea provocare a fost dacă vom lua nişte măsuri pentru anul 2024 sau vom închide anul cu un deficit de aproape 7%, ceea ce automat, în martie, România ar fi intrat într-un blocaj în ceea ce priveşte fondurile europene. Acest lucru, cu certitudine s-ar fi întâmplat”, a mai spus premierul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunță faptul că pensiile vor fi plătite înaintea sărbătorilor pascale. În acest sens, Casa Națională de Pensii urmează să vireze, până pe 30 aprilie, fondurile către Poșta Română și către băncile comerciale. De asemenea, Guvernul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea