Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cristian Oancea, despre numărul de locuri la ATI: ,,Dacă ne menținem pe 4.000 de cazuri, săptămâna aceasta vom fi nevoiți să alegem pacienții”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cristian Oancea, despre numărul de locuri la ATI: ,,Dacă ne menținem pe 4.000 de cazuri, săptămâna aceasta vom fi nevoiți să alegem pacienții”

Managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, Cristian Oancea, a dat un avertisment în legătură cu situația actuală a locurilor la ATI, susținând că situația din spitale este critică și că este nevoie de soluții rapide, de la o zi la alta. El a avertizat că dacă se va menține trendul crescător epidemiologic, medicii vor ajunge să fie nevoiți să aleagă între pacienți.

„Noi nu mai avem locuri, am dus la Arad pacienții care necesitau terapie intensivă. Am ajuns la aproape de maxim, inclusiv cu paturile de interne.

Dacă nu ne vom trezi în al 13-lea ceas, nu știm unde o să ajungem. Nu mai avem cu ce să facem față.

În acest moment, capacitatea e la maxim. Dacă mai avem azi cazuri de terapie intensivă nu știm unde să le trimitem. Ne trebuie soluții rapide de la o zi la alta.

Dacă ne menținem pe 4.000 de cazuri, săptămâna asta vom fi plini, vom ajunge în situaia în care tebuie să alegem pacienții. De săptămna asta, la asta se va ajunge”, a spus medicul Oancea.

El a explicat că spitalele se confruntă cu problema creării de circuite, pentru că dacă o unitate sanitară are o singură secție de terapie intensivă, chiar dacă ai vrea să faci o parte doar pentru pacienții Covid, nu poți avea circuite sigure pentru ceilalți.

Medicul a subliniat încă o dată importanța purtării măștii sanitare. Chiar și cei care nu cred în existența virusului să fie conștienți că pot fi asimptomatici și își pot infecta familia și prietenii, a atras atenția Cristian Oancea.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea