Rămâi conectat

Economie

Cristian Covaciu, director general IPEC: Datorită automatizării, am reuşit să creştem salariile angajaţilor cu 28%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cristian Covaciu, directorul general al companiei IPEC din Alba Iulia, antreprenorul care a reprezentat România în competiţia organizată la Monte Carlo în cadrul evenimentului EY World Entrepreneur Of The Year, a declarat că prin programul de automatizare se va reuși creșterea capacității  de pro­ducţie cu 30-50% în anii următori, dar totul depinde de ce se va întâmpla cu forţa de muncă din România.

 „Am ajuns la o eficienţă de 17-18 euro/om/oră prin automatizare şi dorim să ajungem la 40-45 de euro/om/oră până în 2020. Ca urmare a automatizării, am reuşit să creştem anul trecut salariile angajaţilor cu 28%.“

Criza de personal afec­tea­ză şi afa­cerea IPEC, un busi­ness antre­prenorial de aproa­pe 22 de mi­lioa­ne de euro care ac­ti­vează în do­meniul produselor de menaj şi por­ţelan.

Compania are cereri de produse în creştere pe care nu le poate livra din cauza resurselor umane insuficiente, astfel că fon­da­to­rul companiei a decis accelerarea pro­gra­mului de achiziţie a unor roboţi industriali.

„Aveam un program de automa­tizare pâ­nă în 2020 pe care l-am urgen­tat şi încercăm să îl condensăm în doi ani, astfel încât în 2018 să fie finalizat. Ne străduim să accelerăm imple­men­tarea lui, deşi avem resurse limitate. Creş­terea capacităţii de producţie depinde numai de ce se va întâmpla cu forţa de muncă din România“, a spus Cristian Covaciu, directorul general al IPEC, companie care produce anual 40 de milioane de piese. El a fost pre­zent săp­tă­mâna trecută la Monte Carlo, unde a repre­zen­­tat România în com­­petiţia organizată în ca­drul eve­ni­mentului EY World Entrepre­neur Of The Year organizat de firma de audit şi con­sul­tanţă EY.

Migraţia externă, extinderea acti­vităţii unor companii şi investiţiile noi (făcute în spe­cial în centrul şi în vestul ţării) au creat un defi­cit masiv de candidaţi în aceste zone. Prin ur­ma­re, companiile caută metode de atragere şi de retenţie a personalului, ceea ce a condus şi la o creştere semnificativă de salarii, dincolo de ma­­jorările generate de creşterea salariului mi­nim pe economie.

Sursa Zf.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Coduri de reduceri pentru haine fitness – economisește fără a compromite stilul (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Să îmbrățișăm un stil de viață activ nu înseamnă doar să ne menținem corpul în formă, ci și să ne îngrijim sănătatea mintală și fizică în moduri care ne încântă. Știu că și pe tine te preocupă să găsești echipamentele potrivite pentru activitățile sportive, dar te asigur că poți face acest lucru fără să-ți golești […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea