Rămâi conectat

Ştirea zilei

„Criminalul din M-uri”, care a ucis o tânără cu 25 de lovituri de cuțit, dorește să scape de pedeapsa pentru tentativă de evadare

Publicat

în

„Criminalul din M-uri”, care a ucis o tânără cu 25 de lovituri de cuțit, dorește să scape de pedeapsa pentru tentativă de evadare

Mihai Pandelea, supranumit și „ucigașul din M-uri”, care a ucis o tânără cu 25 de lovituri de cuțit, încearcă să scape de pedeapsa decisă în justiție după ce a încercat să evadeze din Penitenciarul Aiud.

Mihai Pandelea (31 ani) are o condamnare totală de 27 de ani, 2 luni şi 24 de zile, pentru omor şi tentativă de evadare, din care a ispăşit 6 ani. Victima acestuia a fost o tânără de 24 de ani din Mehedinţi, Alina Bianca Tănăsie, care închiriase un apartament în Alba Iulia în care se prostitua, Pandelea fiind unul dintre clienţi.

Elit - Gustul Desăvârșit

Crima a avut loc în noaptea de 2 spre 3 februarie 2016, iar tânăra a fost omorâtă cu 25 de lovituri de cuţit. Femeia a fost ucisă cu două cuţite, după ce primul folosit de criminal s-a rupt în timp ce încerca să o omoare. Tânăra a fost găsită dimineaţa, fără suflare, într-un apartament de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia. Femeia a venit la Alba Iulia de la Arad şi se prezenta pe site-urile de specialitate ca escortă şi damă de companie sub numele de „Mira“.

După ce a ajuns în penitenciar, bărbatul a încercat să evadeze. A folosit o bucată de ţeavă din fier, o sfoară de doi metri, un cuţit de bucătărie şi o schiţă a Penitenciarului Aiud. Tentativa a avut loc în 25 decembrie 2016, în ziua de Crăciun, când erau mai puţini supraveghetori de serviciu. Până la un moment dat, tentativa deţinutului a dat rezultate, însă a fost prins în momentul în care escalada un zid al închisorii. Condamnatul pentru crimă şi-a premeditat fapta.

Cu câteva zile înainte s-a documentat prin vizionarea unor programe TV cu privire la modalitatea în care alţi deţinuţi au reuşit să ocolească sistemul de siguranţă a închisorilor, lucru remarcat de către ceilalţi doi colegi de cameră. În perioada respectivă, Mihai Pandelea lucra la bucătărie, de unde a putut să sutragă un cuţit, pe care urma să îl folosească la evadare. În plus s-a mai dotat cu o schiţă a închisorii şi cu o bucată de ţeavă din fier, care avea sudat la un capăt un cârlig de care era legată o sfoară de aproximativ doi metri. Cu ţeava şi sfoara ar fi trebuit să escaladeze zidurile penitenciarului.

”Călare peste gard, peste sârmele ghimpate”

„În timp ce se afla în zona de deţinere, în exercitarea responsabilităţilor privitoare la servirea mesei pentru celelalte persoane lipsite de libertate, cu intenţia de a evada din penitenciar, a profitat de neatenţia agentului supraveghetor, precum şi de lipsa personalului, dat fiind faptul că era Crăciunul, şi a părăsit această secţie fără permisiune. Apoi s-a deplasat în zona sectorului «Vizită», unde a escaladat gardul cu sârme ghimpate care delimitează perimetrul unităţii de deţinere de fosta fabrică, care a aparţinut şi funcţionat în incinta Penitenciarului Aiud.

În acel moment a fost observat de către un agent de penitenciar, fiind «călare peste gard, peste sârmele ghimpate, cu un picior înspre zona fostei fabrici». Agentul a solicitat ajutorul unui coleg de serviciu, precum şi a altor agenţi de penitenciare, procedând la reţinerea inculpatului până la sosirea şefului de tură împreună cu echipa de intervenţii. Până la momentul în care ceilalţi agenţi au ajuns la faţa locului, inculpatul a încercat să-i inducă în eroare pe agenţii care l-au depistat, cu privire la motivul prezenţei sale în acel loc, susţinând că a venit să ceară un număr de telefon în acest sector“, astfel descrie magistratul de la Judecătoria Aiud aventura deţinutului.

Pentru a nu fi descoperit cu bucata de fier şi sfoara asupra sa, a încercat să le arunce într-un tomberon, dar a fost văzut de către agentul care l-a descoperit. La percheziţia corporală, agenţii au mai găsit asupra bărbatului, în buzunarul unei veste, un cuţit cu o lungime de 22 cm şi lamă de 12 cm, fără vârf, precum şi o schiţă a penitenciarului, desenată pe o foaie A4. În timpul anchetei, Pandelea a spus că a luat hotărârea de a evada după ce soţia l-a informat telefonic că va divorţa.

Pe 26 ianuarie 2022, Judecătoria Aiud i-a respins cererea de revizuire a sentinţei din 2018 în dosarul în care a fost judecat pentru tentativa de evadare. Hotărârea poate fi contestată cu apel.

”Filmul” crimei din blocul M3, din Alba Iulia

La începutul lunii februarie 2016, o crimă comisă într-un apartament din Blocul M3 din Alba Iulia a atras atenția opiniei publice, atât din cauza cruzimii cu care s-a produs fapta, dar și din cauza vârstei celor implicați – 23 de ani, victima și 26 de ani, agresorul, care și-a recunoscut vina imediat după ce a fost prins, iar acum este judecat pentru omor și furt calificat.

În dimineața zilei de 3 februarie 2016, Alina Bianca Tănăsie a fost găsită, fără suflare, căzută pe podeaua din dormitor. Pe corpul său s-au găsit multiple plăgi înjunghiate, iar în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că din apartament lipsesc mai multe bunuri. La scurt timp, anchetatorii l-au depistat și pe făptaș, Mihai Răzvan Pandelea, un tânăr de 26 de ani, din municipiu, care a recunoscut totul și a povestit, pas cu pas, ce s-a întâmplat.

Potrivit rechizitoriului aflat în dosarul de judecată, victima îşi câştiga mijloacele financiare, practicând prostituţia, venind în acest scop în municipiul Alba Iulia împreună cu concubinul ei, din Arad, unde a locuit în chirie pe perioada anilor 2010 – 2015. În Alba Iulia, ea a închiriat apartamentul din blocul M10, iar clienţii îi racola prin intermediul unor site-uri de pe internet, unde posta cu pseudonimul ”Mira” fotografii cu ea şi numerele de telefon la care poate fi găsită.

”Inculpatul PANDELEA MIHAI – RĂZVAN, specialist IT, angajat al S.C. S.T. S.R.L. S., locuia cu chirie în apartamentul arătat mai sus (n.r. situat într-un bloc din apropiere), obişnuia să acceseze site-urile de publicitate şi să ia legătura astfel cu persoane care practică prostituţia, plătind pentru serviciile oferite de acestea. La fel a procedat şi în cazul victimei T.A.B., în cursul lunii iulie 2015, prima dată, găsind-o pe site-ul de specialitate, după care a luat legătura telefonic cu aceasta, stabilind o întâlnire în apartamentul închiriat de victimă, unde inculpatul a întreţinut relaţii sexuale atât cu victima cât şi cu o altă fată, contra sumei de 400 lei.

La această locaţie, inculpatul PANDELEA MIHAI – RĂZVAN a mai revenit pe parcursul anului 2015, de două ori, ocazii cu care a întreţinut raporturi sexuale cu victima, de fiecare dată plătind suma de 1000 lei”, se arată în rechizitoriu.

A patra întâlnire, care a fost și momentul crimei, s-a produs în seara de 2 februarie 2016, când, potrivit rechizitoriului, tânărul ”a intrat pe site-ul „publi24.ro”, de unde a luat numărul de telefon al victimei iar în jurul orei 22.30 a sunat-o pe numărul de telefon, stabilind cu ea o întâlnire în vederea întreţinerii unor relaţii sexuale, inculpatul urmând să ajungă la locuinţa victimei în 5 minute.

Ajuns la locul stabilit, inculpatul a fost întâmpinat de victimă, cei doi urmând să intre în camera din dreapta pentru a întreţine relaţii sexuale, însă inculpatul a intrat în bucătărie (încăperea din faţă) pentru a căuta nişte ţigări, cunoscând că victima fuma. În acel moment, potrivit declaraţiei acestuia, inculpatul a luat hotărârea de a suprima viaţa victimei, pe fondul neîmplinirilor sale legate de căsnicia sa (întrucât acesta urma să divorţeze), de faptul că a cheltuit o parte din bani pe prostituate şi a luat de pe masa din bucătărie un „cuţit mai mic cu mâner din lemn” şi, ţinându-l în mâna dreaptă, a intrat în camera unde se afla victima care era cu spatele la inculpat, stând în picioare…”, se arată în rechizitoriu.

În urma cercetărilor, procurorii au ajuns, însă, la concluzia că Pandelea s-ar fi dus acasă la tânără cu intenția să o ucidă: ”Faptul că inculpatul nu a întreţinut relaţii sexuale cu victima în seara incidentului, ci imediat după ce a intrat în apartament a mers în bucătărie pentru a căuta o ţigară şi apoi de aici a luat un cuţit cu care a atacat victima în timp ce aceasta stătea cu spatele şi mai mult, i-a spus mamei sale că nu a avut bani asupra sa, în seara respectivă, denotă că inculpatul a urmărit comiterea faptei reţinute în sarcina sa, încă înainte de a ajunge la locuinţa victimei”.

În urma efectuării examenul medico-legal, anchetatorii au stabilit că tânărul ”nu a fost sincer în ceea ce priveşte relatarea modului de comitere a infracţiunii”, mai exact, nu s-au găsit dovezi că tânărul ar fi încercat s-o asfixieze:

”Întrucât în raport s-a arătat că nu există elemente obiective medico-legale care să susţină diagnosticul de asfixie mecanică prin obstrucţia căilor respiratorii, iar inculpatul a declarat că în două rânduri, în total un interval de 15 minute a ţinut victima cu mâinile de gură, pentru a-i opri respiraţia, s-a stabilit că acesta nu a fost sincer în ceea ce priveşte relatarea modului de comitere a infracţiunii, în fapt fiind vorba de 19 lovituri de cuţit (din care 15 aplicate în gât) care au avut rol direct în cauzarea decesului şi respectiv o leziune de apărare identificată pe corpul victimei, (notată în lucrarea medicală la pct. 22) din totalul de 25 de plăgi înţepate, aspect ce dovedeşte că inculpatul a suprimat viaţa victimei prin multitudinea de lovituri aplicate acesteia, cu cele două cuţite, întrucât primul s-a rupt în gâtul victimei.

Cine este „ucigașul din M-uri”

Mihai Răzvan Pandelea este din Alba Iulia, este căsătorit și lucra la o fabrică din Sebeș, la departamentul IT. Părerile celor care îl cunosc sunt împărțite, unii spunând că nu este o persoană agresivă, iar alții că ar avea unele probleme de comportament mai ales când consuma alcool, care ar fi dus la destrămarea familiei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

VIDEO| Una dintre tinerele implicate în ACCIDENTUL cu migranți, din Timiș, este din Alba: Femeia a fost ARESTATĂ preventiv

Publicat

în

VIDEO| Una dintre tinerele implicate în ACCIDENTUL cu migranți, din Timiș, este din Alba: Femeia a fost ARESTATĂ preventiv

În cursul zilei de marți, 28 iunie, în jurul orei 19:13, a avut loc un accident grav de circulație, în județul Timiș. În accident au fost implicate 10 persoane, dintre care opt migranți și două călăuze.

Una dintre femei, șoferița de 33 de ani, este din Alba, iar colega ei, de 24 de ani, este din Republica Moldova. Acum, ambele sunt cercetate penal pentru mai multe infracțuni și riscă închisoarea.

O mașină plină cu migranți din India s-a răsturnat marți seară pe un câmp din Timiș. Călăuzele lor, două femei care intenționau să îi scoată pe cei opt din țară, au dispărut imediat după accident. Mai multe echipaje au pornit imediat pe urmele lor.

Elit - Gustul Desăvârșit

După accident, cele două femei călăuze i-au abandonat pe bieții oameni pe câmp, răniți și fără nici un ajutor.

Un trecător care a văzut totul a sunat la 112. Refugiații, 8 la număr, cu toții din India, aflați pe bancheta din spate și în portbagajul mașinii, au fost transportați de urgență la Spitalul Județean Timișoara.

Unul dintre ei este în stare gravă, cu leziuni în zona pieptului și a gâtului. Cele două călăuze au fost prinse după mai bine de 4 ore de căutări.

Accidentul a fost provocat de o femeie în vârstă de 33 de ani, conducător auto al unei mașini de teren, în localitatea Periam din județul Timiș.

În mașină se aflau 10 persoane, dintre care opt migranți și două călăuze, șoferița și prietena acesteia.

Potrivit martorilor, cei opt migranți au fost duși la spital, iar cele două călăuze au fugit de la locul accidentului înainte de sosirea poliției.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș anunță că au pus în mișcare acțiunea penală împotriva celor două femei.

„În data de 29.06.2022, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de:

– inculpata B.A., sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de părăsire a locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, prevăzută de art.338 alin.1 C.pen. și trafic de migranți, prevăzută de art.263 alin.1 și 2 lit.a C.pen.;

– inculpata R.A.-M., sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți, prevăzută de art.263 alin.1 și 2 lit.a C.pen.

În fapt, s-a reținut că în data de 28.06.2022, în jurul orelor 19:15, în scopul obținerii unor sume de bani, inculpatele ar fi transportat cu autoturismul, pe raza localității Periam din județul Timiș, opt migranți, în vederea trecerii ulterioare, în mod fraudulos, a frontierei de stat.

În timp ce conducea autoturismul, inculpata B.A., ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, producând un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a migranților aflați în interiorul autoturismului, după care ar fi părăsit locul faptei, fără încuviințarea organelor de poliție.

În data de 29.06.2022, inculpatele B.A. și R.A.-M. au fost prezentate cu propunere de arestare preventive, judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiș, care a admis cererea şi a dispus emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele acestora, pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările continuă în cauză, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptei.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

Sursa: stirileprotv.ro

Video: Facebook – Hendl Marius


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

AMENZI GRELE la Recensământul 2022: O gospodărie poate primi și 12.000 de lei

Publicat

în

AMENZI GRELE la Recensământul 2022: O gospodărie poate primi și 12.000 de lei

Recensământul este obligatoriu, iar unii români nu vor să răspundă la întrebările recenzorilor. De aceea, autoritățile locale responsabile, care și-au dat seama că riscă să piardă sume uriașe pentru dezvoltarea comunităților, dacă vor avea o populație rezidentă mai mică decât cea reală, s-au pus cu amenzile pe cetățenii care refuză recenzorii.

La Oradea, în județul Bihor, Poliția Locală a administrat, deja, 15 amenzi celor care au refuzat să răspundă la întrebările recenzorilor. „Doar în ultima săptămână, Poliția Locală a aplicat 15 sancțiuni contravenționale”, a transmis Primăria Oradea.

Refuzul de a răspunde recenzorilor sau refuzul de a răspunde la toate întrebările din chestionarul de recensământ se sancționează cu amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 de lei. Totodată, persoanele care împiedică recenzorii să intre în complexuri sau ansambluri rezidențiale riscă amenzi de până la 5.000 de lei. Astfel, pentru o gospodărie formată din doi soți și doi copii, amenda poate să fie de 12.000 de lei, dacă se refuză recenzarea.

Elit - Gustul Desăvârșit

În județul Botoșani, lider detașat la recenzare la nivel național, cu 90%, autoritățile vor și ele să îi amendeze pe cei care refuză recenzorul

„La sfârșit, noi am lăsat toate cazurile particulare acolo unde am întâmpinat dificultăți, acolo unde avem persoane recalcitrante sau nu doresc să furnizeze informațiile recenzorilor. Vom aplica legislația în vigoare având în vedere că avem și cadrul legal, respectiv OUG 19/2020 aprobată prin Legea Nr 178/2020 care a fost trecută și aprobată în Parlament.

Nu avem încotro și probabil de săptămâna viitoare împreună cu Comisia Locală și cu Poliția vom merge la aceste persoane. Am vorbit cu recenzorii ca aceste persoane să le lase la urmă și să le și noteze. Au fost o dată, au fost refuzați, au fost agresați verbal. Le-am spus să nu continue această discuție, să nu facă o polemică din asta, să-i lase în pace și începând de săptămâna viitoare vor fi vizitați cu Poliția. Noi ne dorim să nu fie aceste cazuri, în cazul în care aduc injurii recenzorului și îi agresează verbal, propunerea mea va fi ca amenda să fie maximă”, a spus Valentin Popa, director DJS Botoșani, pentru presa locală.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

TENTATIVA de OMOR de la Sebeș: Aproape ZECE ani de închisoare pentru bărbatul care și-a atacat soția și fiica cu un cuțit

Publicat

în

TENTATIVA de OMOR de la Sebeș: Aproape ZECE ani de închisoare pentru bărbatul care și-a atacat soția și fiica cu un cuțit

Tribunalul Alba l-a condamnat pe bărbatul din Sebeș care și-a atacat soția și fiica cu un cuțit, în urmă cu o jumătate de an, la 9 ani și 8 luni de închisoare.

În seara de 30 decembrie 2022, polițiștii din Sebeș au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie și fiica acesteia, din Sebeș, ar fi fost victimele unor fapte comise cu violență.

Din primele cercetări a rezultat că un bărbat, de 44 de ani, care avea ordin de protecție emis de instanța de judecată, s-ar fi deplasat la imobilul în care locuiește soția sa, de 34 de ani și fiica, de 16 ani și le-ar fi provocat leziuni cu un obiect ascuțit. Bărbatul a suferit și el leziuni, provocate posibil tot cu un obiect ascuțit.

Elit - Gustul Desăvârșit

Toți trei au fost transportați la spital.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare