Rămâi conectat

Ştirea zilei

CRIMA de la Lunca Mureșului: Tribunalul Alba a început judecata în dosarul privind UCIDEREA fostului primar Ioan Rusu. Familia solicită daune morale de 700.000 de lei

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Tribunalul Alba a început procesul în dosarul uciderii fostului primar din comuna Lunca Mureșului, Ioan Rusu, omorât cu 20 de lovituri de cuțit în noiembrie 2016. Familia acestuia solicită daune morale în valoare de 700.000 de lei (circa 150.000 de euro) de la inculpatul Barsony Gligor, trimis în judecată pentru infracțiunea de omor. 

Primul termen al procesului s-a desfășurat luni, 12 iunie, la Tribunalul Alba. Soția fostului primar solicită daune morale de 250.000 de lei, în timp ce copiii victimei vor fiecare câte 225.000 de lei. Cele trei părți civile nu au solicitat și daune materiale de la inculpat. Prima înfățișare s-a derulat într-o atmosferă tenisonată, judecătorul reușind cu greu să obțină o declarație de la bărbatul acuzat de crimă. Barsony Gligor a refuzat să dea orice fel de declarație în timpul urmăririi penale. Acesta a susținut în fața judecătorului că nu este vinovat și a depus la dosar un memoriu.

Magistratul a spus în instanță că inculpatul este recidivist, având la activ condamnări ce însumează 26 de ani de închisoare. Procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba l-a întrebat cum își explică prezența urmelor sale biologice (pete de sânge) în interiorul mașinii lui Ioan Rusu, pe o bucată de material textil găsită la câțiva zeci de metri de autoturism și pe pantalonii găsiți la 1 kilometru de locul omorului. Inculpatul a avut un răspuns doar în legătură cu pantalonii, despre care a spus că i-a aruncat lângă tomberonul de gunoi de lângă casă, completând că nu știe cum au ajuns în locul unde au fost găsiți de polițiști. ”Dacă eram vinovat distrugeam pantalonii, nu îi aruncam acolo. Petele de sânge de pe pantaloni provin de la faptul că m-am lovit când am mers să aduc lemne din pădure. Nu sunt vinovat de fapta asta”, a spus Barsony Gligor.

Inculpatul a oferit o explicație proprie și pentru cele șase tăieturi pe care le avea la mână în momentul în care a fost identificat ca principal suspect de către anchetatori: ”Cinci tăieturi le aveam dinainte de data când a avut loc fapta. Cea mai mare rană s-a produs când am mers după lemne în pădure, era pământ alunecos și am căzut pe calea ferată”, a precizat bărbatul judecat pentru omor. În realitate, anchetatorii au stabilit că plăgile de pe mâna stângă a inculpatului provin de la lupta care a avut loc între cei doi, înainte ca victima să fie ucisă cu loviturile de cuțit. De asemenea, Barsony Gligor nu a putut să explice faptul că niciuna dintre persoanele audiate în timpul urmăririi penale nu au susținut varianta prezentată de acesta. La următorul termen vor fi audiați primii trei martori propuși de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba. Inculpatul a solicitat și el audierea unei persoane din Lunca Mureșului, al cărei nume nu a știut, însă, să îl spună cu exactitate instanței și nici adresa la care locuiește.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea