Rămâi conectat

Actualitate

Creștere vârsta de pensionare pentru femei: Solicitare a Comisiei Europene, făcută în baza PNRR. Ministrul Muncii se va opune unei astfel de măsuri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Creștere vârsta de pensionare pentru femei: Solicitare a Comisiei Europene, făcută în baza PNRR. Ministrul Muncii se va opune unei astfel de măsuri

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a reacționat după de Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene (CE), a cerut Guvernului României creșterea vârstei de pensionare pentru femei.

Femeile ar urma să se pensioneze mai târziu cu doi ani de zile, la 65 de ani. Astfel, din acest punct de vedere, se va ajunge la o egalizare cu cea a bărbaților. Solicitarea Comisiei Europene este făcută în baza PNRR-ului, redactat de premierul demis Florin Cîțu (PNL) și Cristian Ghinea (USR), fost ministru al Fondurilor Europene.

Ministrul Muncii a transmis că se va opune unei astfel de măsuri.

„Înainte de a crește vârsta de pensionare, trebuie să vorbim despre creșterea speranței de viață” pentru seniorii României, a declarat Budăi.

Comisia Europeană a solicitat și eliminarea pensiilor speciale ale militarilor, dar și alte categorii de venituri considerate „speciale”/„de serviciu”, care nu sunt bazate pe contributivitate.

„S-au solicitat niște informații suplimentare de Comisia Europeană, cred că este clar că în aceste zile se va închide acest raport. Așteptăm din moment în moment să vină raportul, îl vom traduce și urmează discuțiile cu Comisia Europeană. Va fi o continuare a discuțiilor, nu începerea lor”, a mai comentat Budăi, sâmbătă seara.

Marius Budăi, planuri pentru viitorii plătitori de pensii

Oficialul PSD are planuri și pentru forța de muncă tânără.

„Este un program de suflet pentru mine, pentru că l-am denumit ‘Îndrăgostirea tinerilor de meserie’. Vom avea o bursă a locurilor de muncă. Nu mai vreau să fie această bursă doar cu pliantul. Vreau să-i invităm și pe cei din învățământul dual, și pe cei din învățământul tehnologic liceal, și pe cei din învățământul tehnologic superior și pe copii, să le arătăm tinerilor că există și alte meserii în lume, în afară de cea de IT-ist. Trebuie să discutăm cu mediul privat despre un parteneriat mai larg, astfel încât să îndrăgostim tinerii de meserie”, a mai dezvăluit Budăi.

Sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea