Rămâi conectat

Ştirea zilei

Creștere de 25% a afacerilor din comerț, în primele nouă luni ale anului 2022. Datele INS

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Creștere de 25% a afacerilor din comerț, în primele nouă luni ale anului 2022. Datele INS

Afacerile din comerț au crescut cu 25%, în primele nouă luni ale anului 2022, arată datele Institutului Național de Statistică.

Afacerile din comerţul cu ridicata, în care nu sunt incluse autovehiculele şi motocicletele, au crescut cu 25% în primele nouă luni ale acestui an, faţă de aceeaşi perioadă din 2021, arată datele publicate, vineri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Elit - Gustul Desăvârșit

Conform statisticii, în intervalul 1 ianuarie – 30 septembrie 2022, s-au consemnat rezultate pozitive în activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+51,5%), comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+46,6%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+34,8%), comerţul cu ridicata nespecializat (+19,2%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+15,7%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+15,5%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+14,6%) şi comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+12,2%).

La nivelul lunii septembrie 2022 faţă de luna similară din 2021, afacerile din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), ca serie brută, s-au majorat în termeni nominali, pe ansamblu, cu 15,6%, datorită rezultatelor din: activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+39,2%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+26,8%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+26%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+18,5%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+16,4%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+11,9%) şi comerţul cu ridicata nespecializat (+4,5%).

Pe de altă parte, comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii a scăzut cu 0,6%, raportat la perioada de referinţă.

De asemenea, ca serie ajustată, comerţul cu ridicata – mai puţin comerţul cu autovehicule şi motociclete – a crescut cu 16,9%, de la an la an.

Potrivit datelor INS, în septembrie 2022 vs august 2022, afacerile din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) au crescut atât ca serie brută (+2,3%), cât şi ca serie ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate (+0,5%).

Sursa: dcbusiness.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| Alertă în Alba: Minor de 15 ani, din Cugir, dat DISPĂRUT de familie. A plecat din spital și nu a mai revenit

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alertă în Alba joi seara: un minor de 15 ani, din Cugir, a fost dat DISPĂRUT de familie. Băiatul a plecat din spital și nu a mai revenit.

Polițiștii din Alba caută un minor care a plecat din spital și nu a mai revenit. Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea lui, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

Elit - Gustul Desăvârșit

La data de 24 noiembrie 2022, Poliția Orașului Cugir a fost sesizată, de către personalul medical, cu privire la faptul că, în jurul orei 20,30, minorul CHITU CASSIAN CARMELO, de 15 ani, a fugit din curtea spitalului din Cugir, în timp ce se încerca urcarea sa în ambulanță, pentru a fi transportat la un alt spital.

Minorul are următoarele semnalmente:
• 1,66 cm înălțime;
• păr scurt, șaten deschis;
• ochi verzi;

Purta bluză albă cu inscripție galbenă, pantaloni sport albaștri, pantofi sport albi.

Minorul se află sub tratament medical psihiatric.

Polițiștii desfășoară cercetări în vederea identificării lui, iar acesta a fost dat în urmărire.

Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea minorului, sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Compania Mercedes Benz continuă investițiile în Municipiul Sebeș: Va construi o nouă fabrică de peste 130 de MILIOANE de euro, unde vor lucra 500 de muncitori

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Compania Mercedes Benz continuă investițiile în Municipiul Sebeș: Va construi o nouă fabrică de peste 130 de MILIOANE de euro, unde vor lucra 500 de muncitori

Investițiile companiei germane Mercedes Benz AG sunt continuate în Muncipiul Sebeș. În cursul anului viitor va fi construită o nouă hală. Valoarea totală a investiței, pentru construcția și dotarea hale este estimată la 134 de milioane de euro.

Recent, la Agenția pentru Protecția Mediului Alba a fost depusă solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire hală producție logistică și montaj, anexe tehnice, administrative și sociale, amenajare drumuri, platforme, parcaje, spații verzi și organizare șantier”, ce va fi realizat în municipiul Sebeș, str. Augustin Bena, nr. 106.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul este derulat prin intermediul subsidiarei Daimler Mercedes – Star Assembly SRL Sebeș. Potrivit memoriului tehnic, noua clădire va avea o suprafață de aproximativ 33.650 de metri pătrați, unde vor lucra un număr total de 526 de noi angajați ai societății cu capital german. Capacitatea preconizată de producție a noului obiectiv va fi de aproximativ 500.000 de unități pe an.

Constucția halei se va realiza într-o perioadă de 15 luni, între ianuarie 2023 și martie 2024. Aici vor avea loc activități de asamblare de unități de antrenare electrică pentru modelele Mercedes-EQ complet electrice, începând cu 2025. „Suntem pregătiți să dezvoltăm locația de la Sebeș într-o fabrică de ultimă generație care produce unități de antrenare electrică și să ne aducem contribuția la strategia Mercedes-Benz de mobilitate electrică”, a declarat Gheorghe Achim, Director General Star Assembly.

Ajutor de stat de 185 milioane de lei

Pentru această investiție, compania germană a obținut un ajutor de stat în valoare de 185,4 milioane de lei. Valoarea totală a investiției, incluzând și dotările, se ridică potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor la 674 milioane de lei.

„Necesitatea realizării acestei investiții derivă din interesele firmei Star Assembly SRL, în vederea extinderii capacității de producție și de depozitare a pieselor și a accesoriilor pentru autovehicule în țară noastră. În prezent societatea deține terenul necesar extinderii, totodată având funcționale halele de producție și de depozitare, anexe tehnice și spații administrative. Proiectul analizat se încadrează în activitățile existente aducând îmbunătăți la condițiile existente, beneficiarul intenționând să modernizeze și să extindă capacitatea de producție, fără a schimbă profilul de producție, categoria și clasa de importantă a clădirilor existente. Utilitatea publică constă în modernizarea și realizarea unor noi investiții în zonă, fapt ce conduce la creșterea potențialului socio – economic”, se mai precizează în documentul depus de compania germană la APM Alba.

La Star Assembly sunt asamblate cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj în opt trepte, precum şi transmisii cu nouă trepte de viteză pentru Mercedes-Benz. Grupul Daimler are, prin cele două filiale din România, Star Transmission Cugir şi Star Assembly Sebeş, peste 3.000 de angajaţi. Valoarea totală a investiţiilor realizate la Sebeş depăşeşte 600 de milioane de euro. Ultima mare inaugurare a companiei germane a avut loc în 2019, când a fost deschisă linia de producție cutii de viteză în opt trepte, care a costat 200 de milioane de euro.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO | Dacă vine primarul, se face curat pe strada ta!

Unirea Ziarul

Publicat

în

FOTO VIDEO | Dacă vine primarul, se face curat pe strada ta!

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Codru Pleșa a fost prezent astăzi alături de viceprimarul Emil Antoniu Popescu și alți oameni-cheie în zona Arex, la intersecția străzilor Grigore Antipa și Emil Racoviță, într-un nou episod din serialul „Primarul vine pe strada ta”.
Cetățenii, sătui de aceleași promisiuni auzite și în trecut, l-au întâmpinat pe Pleșa cu o salbă de probleme.

Edilul a răspuns cu o sumă de alte promisiuni din seria „categoric vom face”. Pe moment, acesta a venit cu o soluție menită să ”astupe groapa”: o limitare de viteză și o oglindă rutieră, prin ordin direct lui Claudiu Nemeș, „omul bun la toate”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Într-o zonă vitală pentru capitalul său electoral, Pleșa părea că ar avea mai multe întrebări decât soluții, a părut pe alocuri chiar siderat de ceea ce de altfel nu cunoștea, ori nu l-au informat oamenii-cheie.

Dar cum în tot răul există și un bine, în seara premergătoare întâlnirii cu locuitorii din zonă, când a aflat că primarul se va afla ”în misiune” pe Emil Racoviță, asocierea RER Vest-RETIM a băgat repede gunoiul sub preș. Pubelele au fost golite și au fost adunate mormanele de deșeuri menajere din jurul tomberonului de la capătul străzii. Am fi putut spune că strada era ”lună și bec”, dacă n-ar fi fost becurile defecte, noroiul si baltile omniprezente.

Citește și: Amendă de 25.000 de lei pentru firma RER Vest & Retim pentru gunoiale neridicate din Alba Iulia. Primăria Alba Iulia doarme în timp ce DSP Alba îi face treaba

Culmea, în timpul întâlnirii edilului cu locatarii din zonă, și-au făcut apariția și muncitorii firmei de salubritate pentru a ridica gunoiul oamenilor, cu o zi întârziere totuși, având în vedere faptul că ziua de colectare a deșeurilor menajere de pe strada Emil Racoviță împreună cu străzile adiacente este miercuri. Altă problemă ridicată de oameni a fost lipsa de interes a muncitorilor RER-VEST în ridicarea deșeurilor reciclabile, separate în saci inscripționați.

Nu se colectează deșeurile reciclabile. Ne aruncă peste gard saci pentru sortare, dar rămânem cu sacii la gard.” a spus un locatar din zonă.

O altă locatară și-a povestit propria experiență cu cei de la firma de salubritate: ”Se comportă execrabil! Vorbesc în scârbă cu tine, nici nu se uită la tine. Devin ”oameni” doar când văd bancnota de 10 lei.”. (Vezi VIDEO)

Citește și: Firma de salubritate RER-VEST Alba, vizată de un dosar penal pentru două infracțiuni de mediu: Îngroparea și eliminarea deșeurilor în spații neautorizate

Astfel, nu putem decât să salutăm serialul și să ne dorim ca primarul să fie prezent cât mai des pe cât mai multe străzi, dacă doar așa putem să ne scăpăm de mirosul pestilențial al delăsării.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea