Rămâi conectat

Actualitate

Creștere cu 200% a numărului de profesori vaccinați, după ce a devenit CRITERIU de redeschidere a școlilor, de la o săptămână la alta

Ziarul Unirea

Publicat

în

Creștere cu 200% a numărului de profesori vaccinați, după ce a devenit CRITERIU de redeschidere a școlilor, de la o săptămână la alta

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a informat marţi că, în ultima săptămână, peste 3.200 de cadre didactice şi peste 3.100 de elevi s-au vaccinat, în creştere faţă de săptămâna anterioară, potrivit Agerpres.

“În ceea ce priveşte vaccinarea în unităţile de învăţământ, la acest moment sunt 52 de centre active în unităţile de învăţământ preuniversitare. Au fost vaccinate, în ultima săptămână, 3.135 de elevi, ceea ce înseamnă cu 17% mai mult decât în săptămâna precedentă, când erau aproximativ 2.677.

Aceste persoane au fost vaccinate fie în centrele proprii, fie cu sprijinul echipelor mobile trimise şi care au asigurat vaccinarea la unitatea de învăţământ.

De asemenea, tot în ultima săptămână, au fost vaccinate 3.255 de cadre didactice în total, practic, cu peste 200% mai mult decât în săptămâna precedentă, când erau 1.020 de cadre didactice vaccinate sau personal auxiliar din rândul personalului angajat”, a spus şeful CNCAV, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Valeriu Gheorghiţă a adăugat că prin intermediul echipelor mobile au fost vaccinate peste 4.775 de persoane din mediul rural (60 de activităţi de vaccinare în opt judeţe) şi sunt planificate, în perioada următoare, alte 156 de acţiuni în 24 de judeţe, mai transmite Agerpres.

Până luni au fost vaccinate peste 1.037.000 de persoane cu doză booster. Dintre acestea, peste 15,5% fac parte din sistemul medical şi social, peste 60,1% sunt persoane vulnerabile (în vârstă de peste 65 de ani sau cu afecţiuni cronice), aproximativ 5,4% sunt persoane din sistemul de învăţământ.

Totodată, la nivel naţional sunt peste 756 de centre de vaccinare active pe toate cele patru tipuri de vaccinuri, cumulând în total peste 1.117 cabinete de vaccinare. Dintre acestea, 812 fluxuri folosesc vaccinul de la compania Pfizer, 117 fluxuri folosesc vaccinul de la compania Moderna, 33 de la AstraZeneca şi 155 de fluxuri – vaccin de la compania Johnson and Johnson.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea