Rămâi conectat

Actualitate

CREȘTE prețul benzinei și a motorinei: Ce fac țările din Vestul Europei pentru cetățenii lor

Ziarul Unirea

Publicat

în

CREȘTE prețul benzinei și a motorinei: Ce fac țările din Vestul Europei pentru cetățenii lor

Invazia Ucrainei de către Rusia a împins prețurile combustibililor la cote record în toată Europa. O serie de țări europene caută soluții.

CITEȘTE ȘI: Prețuri RECORD la carburanți: Peste 11 lei / litru la unele benzinării din România

Franța

Există planuri de a oferi o reducere de 0,15 euro pe litru de combustibil pentru a ajuta la atenuarea loviturii creșterilor de preț. Se estimează că șoferii ar putea economisi 9 euro pe un rezervor de 60 de litri de combustibil.

”Reducerea la combustibil” va începe la 1 aprilie și va dura patru luni, a declarat premierul Jean Castex într-un interviu pentru ziarul Le Parisien. Acesta va costa guvernul francez puțin peste 2 miliarde de euro și va acoperi gospodăriile, precum și întreprinderile care se confruntă cu prețuri vertiginoase la pompă.

Germania

Ministrul de Finanțe al Germaniei a propus, de asemenea, o ”reducere de criză” pentru a reduce impactul războiului din Ucraina asupra costurilor combustibilului. S-ar putea reduce prețurile cu 0,2 euro pe litru, potrivit presei germane, dar măsura nu a fost încă aprobată de coaliția de guvernare a trei partide a țării.

CITEȘTE ȘI: COZI kilometrice în Alba Iulia, la benzinării: Șoferii fac ultimul plin „ieftin” până la viitoarele scumpiri

Suedia

Taxele pe carburanți în Suedia sunt reduse temporar și la un cost de 350 de milioane de euro, iar proprietarii de mașini sunt compensați pentru creșterea prețurilor la combustibil. De asemenea, Belgia și Țările de Jos reduc taxele pe combustibil pentru a face față crizei.

Există alternative la reducerea taxelor pe combustibil?

Cu toate acestea, nu toată lumea crede că o reducere a taxelor pe combustibil este singura cale de a scade prețul.

Membrii Partidului Verzilor din Germania au propus în schimb o limită de viteză pe autostrăzile din Germania pentru a reduce consumul de combustibil. O limită de viteză ar fi „bună pentru protejarea climei, protejarea resurselor și siguranța pe drum”, potrivit lui Christopher Stolzenberg, purtător de cuvânt al Ministerului Mediului.

Alte opțiuni sunt propuse și în Suedia, suplimentarea cu încă 384 de milioane de euro la bugetul țării pentru a stimula șoferii să treacă la vehicule electrice.

De asemenea, Italia tocmai a introdus planuri de subvenționare pentru achiziționarea de noi vehicule electrice. Până la 6.000 euro vor fi disponibile atunci când cumpără un vehicul complet electric și 2.500 euro pentru cei care cumpără hibrizi plug-in, potrivit publicației Euronews.

Ce face România?

Deocamdată, se ceartă și fiecare politician, deși la putere, iese cu propria variantă. În timp ce unii spun că subiectul este închis, alții vorbesc despre un mix de măsuri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024

Bera Larisa

Publicat

în

Record istoric pentru România: Aproximativ 200 de km de autostradă și drumuri express construite în 2024 Pe finalul anului 2024, țara noastră atinge un record istoric în ceea ce privește construcția drumurilor express și autostrăzilor, respectiv aproape 200 de km. Ultimul record înregistrat, a fost în 2013, atunci când au fost inaugurați aproape 118 kilometri. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea