Rămâi conectat

Actualitate

Credite cu dobânda plătită integral de stat: Ce condiții trebuie îndeplinite pentru a lua până la 10.000 de euro

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Credite cu dobânda plătită integral de stat: Ce condiții trebuie îndeplinite pentru a lua până la 10.000 de euro

Cu ajutorul creditelor studenții pot face un împrumut de până la 10.000 de euro pentru a-și plăti facultatea, chiria în anii de școala sau alte cheltuieli.

În acest context, un credit garantat de stat poate reprezenta o soluție pentru a începe o nouă etapă în viață. Familiile tinerilor pot accesa credite garantate de stat. Începând cu acest an, limitele împrumuturilor ar putea fi majorate.

Andreea a beneficiat de acest tip de împrumut pentru a-și achita taxa de studii universitare. „Studiez la Facultatea de Limbi Străine, la Universitatea Bucureşti. Ce mi se pare mie cel mai mare avantaj este dobânda subvenţionată. Taxa la mine la facultate este în jur de 4.000 de lei pe an”, spune Andreea, studentă.
Câți bani poți obține prin credit

Conform programului de împrumuturi pentru studenți, suma maximă pe care un student o poate obține este de 50.000 de lei, iar perioada de rambursare este de 10 ani. Rata lunară pentru acest tip de împrumut este de aproximativ 400 de lei, iar dobânda este suportată integral de către stat. „Dacă nu este salariat, angajat sau nu are nicio sursă de venit, studentul poate veni la bancă cu orice codebitor doreşte, fie că este o rudă, fie că este un prieten”, declară George Ciubotariu, de la Ministerul Familiei.

În cazul familiilor tinere, condițiile de împrumut sunt diferite. Acestea pot solicita un împrumut de până la 75.000 de lei, cu o rată lunară de aproximativ 700 de lei. „Cel puțin unul dintre aplicanți trebuie să aibă un venit care să permită rambursarea unei rate. Și trebuie să vină cu acele propuneri de cheltuieli pe care le vor face din aceste credite. Sunt programe neacoperite de alte produse bancare”, a precizat Andreea Surcel, Fondul Român de Garantare.
Programul Family Start

„Prin programul Family Start, tinerii își pot achita nunta, cheltuielile pentru copil, pentru îngrijirea și educația acestuia, dar și avansul pentru o mașină de familie sau pentru o locuință. În cazul studenților, prin programul Student Invest, aceștia își pot achita cheltuielile pentru facultate, pentru chiria pe perioada studiilor, dar și pentru evenimentele care țin de educația lor”, spune Ingrid Tîrziu, reporter Observator.

„Mi se pare un program interesant, mai ales că la noi nu cred că a fost un program pentru studii înainte”, își dă cu părerea un tânăr. „Eu personal n-aș accesa, dar acum depinde și de ce mă interesează pe mine și de ce beneficii ar aduce și pe cât timp se face creditul”, spune un altul. „E prea mic ajutorul, la ce are nevoie o familie, o tânără familie în ziua de astăzi”, este de părere cineva, în vreme ce altă persoană consideră: „Da, de ce nu? Aș accesa”.

Potrivit directorului general al unei bănci, nu există condiții speciale impuse de bănci pentru cei care doresc să obțină un împrumut garantat de stat. Însă există un grad maxim de îndatorare care trebuie calculat și este obligatoriu să aibă un istoric favorabil la Biroul de Credit pentru a fi eligibili.

În acest an, plafoanele pentru programele Student Invest și Family Start vor fi majorate. Astfel, limita maximă pentru programul Student Invest va crește de la 50.000 lei la 75.000 lei, în timp ce limita maximă pentru programul Family Start va crește de la 75.000 lei la 150.000 lei, informează Observator.

Sursa: infofinanciar.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea