Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Covid-19 se întoarce în forță: Numărul de cazuri, în creștere cu cel puțin 50%. Majoritatea pacienților fac forme ușoare de boală

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Covid-19 se întoarce în forță, iar spitalele sunt pline din nou de pacienți infectați. Creșterea e de peste 50% față de cazurile care se înregistrau în urmă cu 2 săptămâni. Medicii spun însă că 80% din pacienți fac forme ușoare de boală.

ovid

Adrian Marinescu, director medical al Institutului „Matei Balş” din Capitală, avertizează că zilnic la unitatea medicală se prezintă aproximativ 100 de prezentări în fiecare zi, indiferent de vârste.

„E adevărat că 80% sunt forme uşoare. Sunt pacienţi care pot merge acasă. 20% nu sunt neapărat cazurile acelea foarte grave de terapie, dar sunt persoane cu factori de risc, sunt copii mici pe care trebuie să îi monitorizezi şi sunt şi cei care au într-adevăr complicaţii pulmonare, neurologice etc, iar procentul care ajung în terapie intensivă, din fericire, este extrem de mic. Sunt puţini cei care ajung în terapie, dar totuşi se poate întâmpla”, a explicat dr. Marinescu, conform stirileprotv.ro.

La nivel național, în intervalul 28 august – 3 septembrie s-au înregistrat 4.772 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

În prezent, 583 de pacienți sunt internați în spitale cu COVID-19, dintre care 45 sunt la ATI. Dintre cei 45 de pacienți internați la ATI, 28 sunt nevaccinați.

De asemenea, în intervalul 28.08.2023 – 03.09.2023 au fost raportate de către INSP 12 decese (5 bărbați și 7 femei).

Vizitele, interzise în spitalul din Buzău

Din cauza creșterii numărului cazurilor de Covid-19, la Spitalul Județean din Buzău vizitele rudelor pacienților internați au fost restricționate în mai multe secții. Astfel, la secţiile ATI, Neonatologie-Maternitate şi Oncologie, vizitele sunt interzise, în timp ce în restul secțiilor accesul este permis timp de două ore, între 10.00 și 12.00 și doar cu echipament de protecție. În instituția sanitară sunt internați opt pacienți cu Covid-19, două focare fiind declarate active: unul la Centrul Primire-Violenţă Infantilă din Râmnicu Sărat și altul la Spitalul de Psihiatrie Săpoca.

Pirola, subvariantă supravegheată

Ultima subvariantă a tulpinii Omicron – denumită BA.2.86, Pirola – a fost identificată și în Franța, potrivit AFP, după ce aceasta circula deja în Danemarca, Marea Britanie, Israel și SUA. Subvarianta este sub supravegherea OMS, întrucât are un număr mare de mutații la nivelul proteinei Spike – 33, motiv pentru care se răspândește foarte repede. Institutul de Sănătate Publică din Franţa a lansat o anchetă pentru a aduna informaţii epidemiologice şi pentru a documenta acest prim caz depistat în Grand Est.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Mâncarea considerată junk-food ar putea să dispară din apropierea școlilor și grădinițelor: Ce prevede proiectul legislativ propus de Ministerul Sănătății

Bogdan Ilea

Publicat

în

Mâncarea considerată junk-food ar putea să dispară din apropierea școlilor și grădinițelor: Ce prevede proiectul legislativ propus de Ministerul Sănătății Ministerul Sănătății a propus un proiect legislativ care interzice comercializarea junk food-ului. Dacă va fi adoptat, vânzarea de pizza, chipsuri și sucuri va fi ilegală la o distanță mai mică de 500 de metri de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea