Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Costin Georgescu, fost director SRI și deputat de Alba s-a stins din viață!

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

, fost director SRI și deputat de Alba s-a stins din viață!

Fostul director al Serviciului Român de Informații (SRI) și deputat de Alba, Costin Georgescu, a încetat din viață la vârsta de 81 de ani. El se afla internat într-o clinică din Elveția și se afla într-o stare gravă.

 

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Costin Georgescu s-a născut pe 22 februarie 1942, în municipiul Craiova. A absolvit Facultatea de Construcții Hidrotehnice din cadrul Institutului de Construcții București în anul 1967. Înainte de a-și dedica cariera în domeniul serviciilor de informații, Georgescu a lucrat ca inginer, având diverse poziții în construcții, precum șef de șantier, șef de grup de șantiere, director tehnic proiectare și director de trust de construcții. A deținut funcția de director de dezvoltare la Societatea „R” SA, o societate care includea publicația „România Liberă”, în perioada 1992-1996.

Costin Georgescu a fost, de asemenea, implicat în politică, fiind membru al Partidului Național Liberal (PNL). A ocupat funcții importante în cadrul PNL, cum ar fi șef de departament și coordonator al Departamentelor funcționale ale Convenției Democrate Române între anii 1993 și 1996. În urma alegerilor din octombrie 1996, a fost ales ca deputat de Alba pe listele Convenției Democrate Române.

În calitate de deputat, Costin Georgescu a deținut funcția de vicepreședinte al Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților. Cu toate acestea, și-a încheiat mandatul parlamentar în iunie 1997, când a demisionat, fiind înlocuit de Dan Coriolan Simedru.

În mai 1997, Georgescu a fost numit în funcția de director al Serviciului Român de Informații (SRI). Pe parcursul mandatului său, a devenit cunoscut ca un adversar al Legii Ticu, opunându-se deconspirării ofițerilor SRI care au colaborat cu fosta Securitate. A demisionat din funcția de director al SRI în decembrie 2000, după ce CDR 2000 a pierdut alegerile.

Începând cu 12 ianuarie 2001, Costin Georgescu a deținut poziția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Cipru. Cu toate acestea, a fost rechemat în țară în 24 august 2004.

Trecerea în neființă a lui Costin Georgescu lasă un gol în rândul celor care l-au cunoscut și au colaborat cu el pe parcursul carierei sale complexe și înalte funcții publice și diplomatice. Contribuțiile și experiența sa vor rămâne parte a moștenirii în domeniile în care a activat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea