Rămâi conectat

Actualitate

Corul de copii ”Theotokos” va participa la un turneu în Japonia. Guvernul a sprijinit deplasarea cu aproape 90.000 de lei

Dragoş Suciu

Publicat

în

Theotokos01Corul de copii ”Theotokos”, coordonat de dirijorul Călin Bulac va reprezenta România la un turneu în Japonia, în perioada 28 noiembrie – 8 decembrie. Vor participa 47 de persoane, coriști și instrumentiști care asigură acompaniamentul „live” al concertelor, toți îmbrăcați în costume populare, care vor susține șapte concerte, două dintre ele împreună cu un cor japonez, în orașele  Tokyo si Yokohama.

Părinții copiilor au achitat cate 550 euro (jumătate din suma totală). Diferența de bani s-a adunat din sponsorizări, iar cel mai important sprijin financiar a venit de la Guvernul României, în urma cererii adresate de către dirijorul corului, premierului Victor Ponta, in timpul vizitei de la Alba Iulia.

Cheltuielile se compun din biletele de avion (Lufthansa), autocar spre si dinspre aeroportul din Budapesta, cazare cu mic dejun la hotel de 3 stele în Tokyo și autocar la dispoziția corului pe teritoriul Japoniei.

Repertoriul este format din colinde tradiționale românești, cântece patriotice (pentru Ziua Naționala), cântece de Crăciun din repertoriul internațional și trei piese in limba japoneza.

”Victor Ponta, înainte de a intra în sala Congresului național PSD organizat la Alba Iulia s-a întâlnit și cu domnul care coordonează Corul Theotokos, care au solicitat 89.446 lei. Vreau să vă spun că în hotărârea Guvernului de ieri, această sumă a fost alocată pentru cei 47 de copii care vor merge în Tokio și prin contribuția Guvernului”, a spus Ioan Dîrzu.

În organizare Corul a fost sprijinit de: Parohia Ortodoxa Romana din Tokyo, Parohia Ortodoxa Romana din Tokyo, Ambasada României din Tokyo, Societatea Japonia – Romania, condusa de D-na Akiko Igaya


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea