Rămâi conectat

Actualitate

Corpul de control al premierului a început verificările în spitale. Sunt vizate contractele pentru dezinfectanți

Ziarul Unirea

Publicat

în

spitalCorpul de control al premierului a început joi verificările în spitale, vizând contractele de achiziții încheiate cu firma Hexi Pharma, după ce primele teste oficiale au confirmat că produsele acestei firme sunt neconforme şi guvernul a cerut retragerea lor din spitale.

Demararea controalelor vine la o zi după ce Guvernul a anunţat primele rezultate oficiale legate de produsele HexiPharma, confirmând că substanţele biocide au fost diluate şi de 10 ori.

Va fi ales „un eșantion de unități medicale cât mai reprezentative, să vedem de ce Hexi Pharma era un actor atât de important”, a spus Valentin Mircea, șeful Corpului de control al premierului, citat de Digi24. Acesta nu a precizat însă în câte spitale vor fi făcute controale.

Valentin Mircea a explicat și cum se vor face controalele privind achizițiile. În cazul licitațiilor, vor fi verificate caietele de sarcină, iar în cazul achizițiilor directe, vor fi verificate documentele de atribuire.

Astfel se va vedea cum de anumite unități medicale au ajuns să cumpere cu precădere produse biocide de la Hexi Pharma. Hexi Pharma deține aproximativ 40% din piața dezinfectanților.

Vor fi însă verificate și contractele de achiziții încheiate cu alți furnizori.

Acțiunea de control se desfășoară în paralel cu ancheta deschisă de Parchetul General după izbucnirea scandalului dezinfectanților. Valentin Mircea a refuzat să spună dacă la Guvern au ajuns informări de la SRI referitoare la problema dezinfectanților din spitale. (C.M.)

sursa: digi24, zf


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la eliberarea pașaportului simplu temporar: Poate fi emis doar în anumite condiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Schimbări la eliberarea pașaportului simplu temporar: Poate fi emis doar în anumite condiții Paşaportul simplu temporar se eliberează doar în situaţii de urgenţă ce presupun deplasarea în străinătate sau continuarea călătoriei ori reglementarea şederii/situaţiei juridice a cetăţenilor români aflaţi în străinătate care nu mai posedă documente de călătorie valabile, se arată în proiectul adoptat luni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea