CORONAVIRUS: Situația din Alba-164 persoane în carantină și 1771 persoane izolate la domiciliu. 300 de sancțiuni, în valoare de peste 230.000 de lei, aplicate de polițiști pentru nerespectarea dispozițiilor Ordonanței Militare

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

CORONAVIRUS: Situația din Alba-164 persoane în carantină și 1771 persoane izolate la domiciliu. 300 de sancțiuni, în valoare de peste 230.000 de lei, aplicate de polițiști pentru nerespectarea dispozițiilor Ordonanței Militare

La nivelul județului Alba se află în prezent  164 persoane în carantină,, 31 persoane ieșite din carantină, 1771 persoane izolate la domiciliu, 545 persoane ieșite din izolare.

Polițiștii din Alba continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru cu persoane care revin din afara granițelor țării.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

În ultimele 24 de ore, 313 polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba și 79 polițiști locali au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare  în cazul a 910 persoane, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi și polițiști locali au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanța Militară nr. 3 din 24.03.2020.

Ca urmare a acțiunii au fost aplicate 300 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 239.240 de lei, pentru nerespectarea dispozițiilor Ordonanței Militare nr. 3 din 2020.

De exemplu, în intervalul orar 13.00 – 15.00, 84 de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba și polițiștii Municipiului Alba Iulia împreună cu jandarmi și polițiști locali au desfășurat o acțiune cu efective suplimentare pe raza municipiului, ce a vizat verificarea respectării legitimității prezenței pe stradă a persoanelor.

În cadrul activității, au fost verificate peste 400 de persoane, iar majoritatea aveau asupra lor declarația pe propria răspundere sau adeverința de la locul de muncă și se aflau în deplasare spre sau de la locul de muncă. Totuși, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de  36.500 de lei, unor persoane care nu au putut justifica prezența pe stradă.

Între persoanele verificate erau și vârstnici care aveau asupra lor declarația pe propria răspundere, însă nu au respectat intervalul orar prevăzut de Ordonanța Militară nr. 3 din 24.03.2020 în care este permisă prezența lor în zonele publice.

Acestora li s-a atras atenția cu privire la faptul că pot părăsi domiciliul doar în intervalul orar 11.00 – 13.00.

119  efective ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba au fost angrenate joi 26 martie a.c.,  în misiuni de combatere și prevenire a epidemiei de coronavirus, aplicând 9 sancțiuni: 1 avertisment și 8 amenzi contravenționale  pentru nerespectarea dispozițiilor ordonanțelor militare, în valoare de 5600 de lei, astfel: 3 la Cugir, 4 la Sebeș, 1 la Câmpeni, 1 în municipiul Alba Iulia.

Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni și, foarte important, necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză. Tocmai de aceea, recomandăm tuturor să se informeze doar din surse oficiale. De asemenea, vă reamintim că este esențial să fim responsabili, să conștientizăm faptul că suntem parte dintr-o colectivitate, iar acțiunile noastre pot afecta comunitatea în care trăim.

Vă rugăm să rămâneți în casă, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419