Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cornel Pițu va fi director interimar la Direcția de Sănătate Publică Alba din 31 martie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ec. Cornel Pițu va fi directorul interimar al DSP Alba din 31 martie 2015, a anunțat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, actualul director, dr. Horea Timiș. El a decis să renunțe la conducerea instituției și la sistemul de stat, intenționând să deschidă, în Alba Iulia, o firmă de consultanță în managementul medical.

Horea Timiș a avut cuvinte de laudă la adresa viitorului director. ”La ora actuală va fi un interimar, domnul Cornel Pițu, este funcționar public. El va prelua interimatul până la organizarea concursului, când ANFP va solicita acest lucru. Din 31 martie va prelua interimatul”, a spus Timiș. Întrebat cât timp mai are viitorul interimar până la vârsta de pensionare, Timiș a spus: ”Puțin… El va asigura interimatul până la organizarea concursului. El este în sistemul de sănătate de mult timp. Este un profesionist. Cunoaște sistemul de sănătate. Transferul se face către cineva care știe ce are de făcut. Este o etapă de transfer. Eu țin la direcția de sănătate (…) Cel care vine aici, după, trebuie să fie profesionist”, a mai spus Timiș.

Cornel Pițu este de meserie economist. El va fi numit prin Ordin de ministru așa cum s-a întâmplat și în iarna anului trecut când Timiș a fost detașat pe o perioadă de 6 luni la Ministerul Sănătății, unde a ocupat postul de consilier și a colaborat pe partea tehnică pentru Strategia națională de sănătate publică și pachetul de servicii medicale de bază. Interimatul a fost asigurat, atunci, de dr. Mihaela Presecan.

Horea Timiș a preluat conducerea Direcției de Sănătate Publică Alba din ianuarie 2011, în urma unui concurs susținut la București. Întrebat care este cea mai mare realizare a sa, în acești ani, Timiș a arătat că este încântat de faptul că instituția a devenit un brand între DSP-urile din țară. Amintim că în 15 decembrie 2014, DSP Alba a primit un premiu de excelență la Gala Premiilor MedicalManager, datorită meritelor și inițiativelor remarcabile din domeniul sănătății.

Timiș va rămâne director până în 30 martie 2015.

Revenim cu detalii

(D.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea