Rămâi conectat

Ştirea zilei

Cornel Murg, votat de Comitetul Executiv Județean al PSD Alba pentru a prelua interimar șefia organizației

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fostul prefect Cornel Murg a fost votat, vineri, de membrii Comitetului Executiv Județean al PSD Alba pentru a prelua interimar șefia acestei organizații, după demisia fostului președinte Ioan Dîrzu.

Cornel Murg04Ultimul cuvânt în numirea în funcția de președinte interimar îl va avea conducerea centrală a PSD, respectiv președintele Liviu Dragnea, care se va pronunța, cel mai probabil, la începutul săptămânii viitoare.

Cornel Murg a acceptat propunerea de a prelua șefia PSD Alba, el fiind votat de membrii Comitetului Executiv Județean.

Acesta a precizat că dacă numirea sa în funcția de președinte interimar se va concretiza va conduce organizația județeană cu gândul de a câștiga alegerile din toamnă.

Cornel Murg a fost desemnat, de Guvernul Cioloș, prefect al Județului Alba la sfârșitul lunii februarie, însă tot executivul a decis, în iunie, încetarea mandatului său, ținând cont de vârsta de pensionare. Murg, care e de profesie inginer, a împlinit, recent, 65 de ani.

Murg a mai fost subprefect de Alba, iar pe plan politic acesta a condus organizația PSD Cugir.

Deputatul Ioan Dîrzu a declarat, vineri, că a demisionat din fruntea PSD Alba, asumându-și răspunderea, pentru că rezultatul de 26,5% la alegerile locale nu l-a mulțumit, el precizând că organizația județeană a avut un target de 30%.

Ioan Dîrzu, care a ocupat funcția de președinte al PSD Alba din 2008, este de profesie medic veterinar și se află la primul mandat de deputat.

Şase preşedinţi de organizaţii judeţene PSD şi-au înaintat joi demisiile în cadrul CexN, de la Târgovişte: Ovidiu Portariuc de la Botoşani, Cătălin Nechifor de la Suceava, Remus Lăpuşan de la Cluj, Ioan Dîrzu de la Alba, Mihai Mohaci de la Braşov şi Ocatvian Petric de la Satu Mare.

Potrivit rezultatelor oficiale publicate de către Biroul Electoral de Circumscripție nr. 1 Alba, la scrutinul din 5 iunie, PNL a fost votat de 84.170 de alegători, adică 53,13%, PSD a obținut 41.398 de voturi, ceea ce înseamnă 26,13%, ALDE – 10.512 de voturi, adică 6,63%, iar PMP – 10.170 de voturi, respectiv 6,24%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului La Târgul de cArte Alba Transilvana, organizat în data de 10-12 mai, pe espalanda Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în a doua zi vor fi prezenți și Cristian Tudor Popescu, Florin […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea