Rămâi conectat

Curier Județean

Copiii internați în spitalele din Alba Iulia, Sebeș și Cugir vor beneficia de spații cu jocuri educative

Ziarul Unirea

Publicat

în

Din această lună, secția de pediatrie a Spitalului Județean Alba, precum și a spitalelor orășenești din Sebeș și Cugir vor fi dotate cu câte o miniludotecă. Proiectul „Miniludotecă pentru sănătatea ta” este desfășurat de către Asociația GISAS Sebeș în parteneriat cu cele trei unităţi medicale (Spitalul Judeţean Alba, Spitalul municipal Sebeş şi Spitalul municipal Cugir) și presupune crearea unor spații de joacă pentru copiii spitalizați.

Finanţatorul proiectului este Direcţia Judeţeană a Tineretului şi Sportului Alba, iar activitatile proiectului includ atât amenajarea spațiului cât și dotarea celor trei miniludoteci cu jocuri și jucării educaționale.

Considerăm că proiectul vine în întâmpinarea nevoii de a schimba ambientul saloanelor de pediatrie din spitalele orășenești și municipale în cauză, dar și din nevoia de educație, de socializare și de dezvoltarea a spiritului civic și de voluntariat al tinerilor. Ideea realizării unei miniludoteci în astfel de spații vine să creeze o stare de spirit benefică copiilor internați, o posibilitate de învățare prin joc și de recuperare a cunoștinţelor şcolare, dar și spiritul de solidaritate a tinerilor implicați în proiect cu colegii lor aflați în nevoi. Ne adresăm unui număr de aproximativ o mie de beneficiari”, a spus Rodica Groza, preşedintele Asociaţiei GISAS Sebeş.

Aceasta a mai precizat că ideea unei miniludoteci în astfel de spații este o premieră pentru județul nostru, la fel și implicarea tinerilor în activități de voluntariat de acest gen. Astfel, un număr de 150 de elevi din cadrul școlilor partenere (Școala „Silviu Cărpinişianu”, structură a Liceului Tehnologic Sebes, Școala Gimnazială Nr. 2 Sebeș, Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia, Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia, Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir) vor fi implicați în diverse activități de voluntariat ce se vor desfășura în cadrul miniludotecilor din cele trei secţii de pediatrie.

Pe parcursul activităților ce se vor desfășura pe perioada unui an, elevii vor fi îndrumați de 15 voluntari cadre didactice si reprezentanți ai comunităților locale.

Voluntarii vor interacționa prin joc cu copiii internați în secțiile de pediatrie. Aceștia se vor afla la minilidotecă timp de aproximat două ore, de trei ori pe săptămână după un program stabilit.

În fiecare secție de pediatrie se va amenaja un colț sau un spațiu separat destinat miniludotecii.

Acolo unde este necesar se va realiza un mobilier adecvat pentru depozitarea jocurilor și jucăriilor educaționale și de socializare. Jocurile și jucăriile din miniludotecă vor fi variate, având și un rol educativ. Este vorba despre jocuri logice, matematice, jocuri cu meserii și jocuri de societate. Printre acestea se vor regăsi puzzle, lego, șah, remi, Monopoly, Piticot sau celebrul joc Nu te supăra frate, etc. Alături de noi în această iniţiativă suntem sprijiniţi şi de comunitatea oamenilor de afaceri din cele trei localităţi”, a mai spus Rodica Groza, președintele Asociației GISAS Sebeș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Aproape 6.500 de persoane au intrat pe piața muncii din județul Alba în anul 2023, ajutate de AJOFM

Bogdan Ilea

Publicat

în

Aproape 6.500 de persoane au intrat pe piața muncii din județul Alba în anul 2023, ajutate de AJOFM În cadrul ședinței de colegiu prefectural, directorul AJOFM Alba a prezentat obiectivele avute anul trecut. Aproximativ 6500 de persoane au intrat pe piața muncii și aproape 13.000 de oameni au fost ajutați prin servicii de informare și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea