Rămâi conectat

Curier Județean

Controlorii STP au identificat un copil fugit de-acasă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Acum câteva zile, mult după ora când ies copiii de la şcoală, controlorii STP Marius Popa şi Marius Aldea au găsit într-un autobuz, circulând fără bilet, un băiat de 13 ani, bine îmbrăcat, cu o geantă plină de cărţi şi caiete. Luat la întrebări, copilul a mărturisit că se numeşte Mihai Asiminei, că nu este din Alba Iulia, ci din Turda, şi că a venit aici să-şi viziteze un „amic” pe care l-a cunoscut pe… internet! Bineînţeles, controlorii l-au dus pe minor la Poliţie, unde au aflat că era dat dispărut de-acasă, de către mama sa disperată. Am adus în atenţia dumneavoastră acest caz pentru a vă îndemna la atitudine civică (nu la delaţiune) şi a semnala, fiecare dintre dumneavoastră, autorităţilor poliţieneşti, orice vi se pare suspect în comportamentul celor din jur, şi mai ales al minorilor. În acest context trebuie să precizez faptul că angajaţii STP care se ocupă cu controlul biletelor au fost în multe rânduri de mare ajutor poliţiştilor, identificând, semnalând (şi adesea predând) la Poliţie minore şi minori dispăruţi de la domiciliile lor, ba chiar şi infractori daţi în urmărire generală.
Aşadar, chiar dacă uneori vă supăraţi pe controlori, oamenii îşi fac doar datoria, zi-lumină, în week-end şi în sărbători deopotrivă, uneori cu anumite riscuri, pentru că dau adesea şi peste indivizi violenţi. Aceştia nu au, însă, prea mari şanse, pentru că toţi controlorii sunt băieţi zdraveni şi hotărâţi. Nu i-aş recomanda nimănui, de pildă, să-i stea în faţă lui Marius Aldea, care se vede de la o poştă că a făcut ceva sport la viaţa lui… (I.H.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Doliu la Consiliul Județean Alba: Camelia Lazăr, angajată a instituției, a încetat din viață la doar 49 de ani

Bera Larisa

Publicat

în

Doliu la Consiliul Județean Alba: Camelia Lazăr, angajată a instituției, a încetat din viață la doar 49 de ani Este doliu la Consiliul Județean Alba. Camelia Lazăr, angajată a instituției, a încetat din viață la doar 49 de ani. Citește și: Mesaje de condoleanțe „Draga noastră colegă, Camelia Lazăr, ne-a părăsit astăzi de dimineaţă, la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea