Rămâi conectat

Ştirea zilei

Control al ITM Alba la RER VEST & RETIM, în urma protestelor angajaților de la Tărtăria

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Control al ITM Alba la RER VEST & RETIM, în urma protestelor angajaților de la Tărtăria

În urma protestului spontan declanșat de o parte dintre salariații unității, nemultumiți de drepturile salariale acordate, inspectorii de muncă din cadrul ITM Alba au procedat la verificarea aspectelor sesizate, fiind constatate următoarele aspecte:

SC RER VEST SA, cu sediul in localitatea Oradea, str. Tudor Vladimirescu nr.79, jud. Bihor, are punct de lucru autorizat în loc. Tărtăria, str. Principală, nr.1 A și desfăsoră activitatea de “ Colectarea deșeurilor nepericuloase” cod CAEN 3811.

 La punctul de lucru verificat desfășoară activitate un număr de 51 salariați încadrați în muncă în baza contractelor individuale de muncă cu normă intreagă 8 ore/zi încheiate în forma scrisă, înregistrate și transmise în termenul legal, în registrul general de evidență al salariaților în format electronic.

Salariile sunt negociate la data incheierii contractului individual de muncă cu garantarea în plată a salariului minim brut pe țară, iar pe parcursul derulării acestuia, salariile sunt renegociate, în funcție de performanțele individuale ale fiecărui salariat.

    În timpul controlului inspectorii de muncă au avut discuții cu toți salariații aflați în activitate la punctul de lucru, constatîndu-se faptul că a fost aplanat conflictul de muncă, aceștia declarându-se mulțumiți de nivelul salarizării, de condițiile de muncă din unitate, precizând faptul că au beneficiat de acordarea de prime/cadouri pentru vaccinare și pentru Sfântul Nicolae.

În data de 05.01.2022 angajatorul a dispus încetarea contractelor individuale de muncă in cazul a 5 salariați în temeiul art. 31 alin.3 din Codul Muncii (pe durata sau la sfîrșitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la inițiativa oricăreia dintre părți, fără a fi necesară motivarea acesteia) .

Toate documentele care au stat la baza verificării, respectiv fișele de identificare completate de către salariați au fost remise spre valorificare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor, în vederea finalizării controlului la sediul social al unității.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton 

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI: ”Start la mișcare”, program educativ – sportiv în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis și badminton Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, alături de Primăria Municipiului Alba Iulia și CSM Alba Iulia, vă invită să participați, în ziua de 26 Aprilie 2024, la Programul educativ – sportiv ”START LA […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea