Rămâi conectat

Actualitate

Controale pe linie de arhivă la deţinătorii de documente din judeţ

Alexandra Mates

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

cladire-arhive-nationale-alba-iuliaUna dintre cele mai importante atribuţii ale Arhivelor Naţionale este controlul pe linie de arhivă la creatorii şi deţinătorii de documente. Astfel, în primele 6 luni ale anului 2013, inspectorii Arhivelor Naţionale Alba au efectuat o serie de controale în judeţ.
Au fost planificate 20 de controale de fond la creatorii şi deţinătorii de arhivă din judeţ, atât instituţii publice cât şi operatori privaţi, fiind realizate 21 controale. Acestora li se adaugă 28 controale tematice pentru verificarea unor lucrări de selecţionare.

Principalele deficienţe constatate au fost: nedesemnarea unei persoane responsabilă cu activitatea de arhivă, lipsa nomenclatoarelor arhivistice sau existenţa unora depăşite, lipsa inventarelor arhivistice,  nepredarea la compartimentul de arhivă a dosarelor pe bază de inventare şi procese-verbale de predare-primire, neselecţionarea documentelor cu termen de păstrare expirat, etc.

La Comisia de Selecţionare a serviciului au fost înregistrate 27 lucrări de selecţionare şi  17 nomenclatoare. Au fost soluţionate 20 nomenclatoare (15 confirmate, 5 respinse) şi 28 lucrări de selecţionare (19 aprobate integral, 8 aprobate parţial, 1 respinsă).

În conformitate cu prevederile legale, scoaterea documentelor din evidenţa arhivei se face numai cu aprobarea conducerii unităţii şi cu avizul Arhivelor Naţionale în urma selecţionării, transferului în alt depozit de arhivă sau ca urmare a distrugerii provocate de calamităţi naturale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Polițiștii locali amenință că vor intra în grevă de avertisment chiar în ziua alegerilor din 9 iunie: ”Nu cedăm!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Polițiștii locali amenință că vor intra în grevă de avertisment chiar în ziua alegerilor din 9 iunie: ”Nu cedăm!” Polițiștii locali amenință că vor intra în grevă de avertisment chiar în ziua alegerilor din 9 iunie: ”Nu cedăm!”. La protestul din fața Guvernului, polițiștii locali veniți din toată țara au cerut sporuri pentru condiții speciale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea