Controale ale inspectorilor D.S.V.S.A. Alba în unităţile de industrie alimentară şi târgurile de animale. Amenzi de aproape 14.000 de lei

controale_dsvInspectorii din cadrul D.S.V.S.A. Alba au controlat în perioada 22.11-29.12.2016 un număr de 76 unităţi de industrie alimentară și 8 târguri de animale şi au aplicat un număr de 15 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 13800 lei şi 12  avertismente.

În urma dispoziţiilor transmise de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor privind „Măsuri suplimentare de supraveghere şi control în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă”, au fost efectuate controale în 4 abatoare, 3 unitati de transare-procesare carne, 6 unitati de depozitare, 28 unitati de alimentatie publica, 35 unitati unde se comercializeaza alimente de origine animala(magazine alimentare, supermarketuri, măcelării, carmangerii, depozite alimentare, restaurante și pensiuni turistice), precum si în targurile de animale și pietele agro-alimentare.

ELIT

Deasemenea au fost retrase de la comercializare 1673 ouă în valoare de 730 lei, comercializate fără respectarea normelor sanitar veterinare,  acestea fiind declarate improprii consumului uman.

Abaterile de la normele sanitar veterinare și pentru siguranţa alimentelor pentru care au fost aplicate aceste sancţiuni sunt: depozitarea produselor alimentare în spaţii insalubre, expunerea la comercializare a produselor alimentare cu ambalaj deteriorat, elemente de identificare nelizibile, comercializarea de produse alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar si vânzarea/cumpărarea animalelor fără documente sanitare veterinare.

În cadrul Circumscriptiilor Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor  teritoriale au fost efectuate în perioada 02.12-24.12.2016 un număr de 1123 examene trichineloscopice pentru probe provenite de la porci sacrificati în gospoadiile populatiei.

În cadrul L.S.V.S.A. Alba au fost confirmate un număr de 6 probe pozitive(Trichinella spp.) de la porcii care provin localitătile Zlatna, Loman, Bucerdea Grânoasă, Aiud și Răchita.

Mădălina OPRIȘ

Tel. 0729.399.898
e-mail: stiri@ziarulunirea.ro
e-mail: maddy_opris@yahoo.com

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...