Contractele pentru furnizarea de gaze vor trebui reînnoite, de la 1 iulie. Platforma pentru a compara ofertele existente pe piață pusă la dispoziție de ANRE

Din data de 1 iulie, piața gazelor se va liberaliza, astfel statul nu va mai fixa prețul. Consumatorii urmează să încheie noi contracte la prețurile oferite de furnizor, fie cu actualul furnizor, fie cu alții, în funcție de preferințele consumatorului. Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) vine în ajutorul persoanelor interesate și pune la dispoziție un instrument pentru a compara ofertele existente pe piață.

Consumatorii vor fi nevoiți să reîncheie contractele de gaz cu furnizorii lor (sau să încheie altele, dacă vor schimba furnizorul), până la finalul lunii iunie. Din iulie, piața se va liberaliza, deci statul nu va mai stabili prețurile.

ELIT

Este important, în acest context, pentru consumatori să urmărească toate ofertele existente pe piață. Altcumva, ei riscă prelungirea automată a acordului cu actualul furnizor, la un nou preț oferit de acesta (și s-ar putea ca alți furnizori să aibă oferte mai bune). Pentru a putea să compare ofertele la care am făcut referire, consumatorii au la dispoziție un instrument care poate fi găsit pe site-ul ANRE.

În plus, pe lângă vizitarea directă a site-ului ANRE, utilizatorii de telefonie mobilă sau de tablete pot accesa direct aplicația „ANRE”, care este valabilă atât pe Google Store, cât și pe App Store sau pe Microsoft Store.

Mihail David - 2020

De asemenea, atât aplicația, cât și instrumentul găsit pe site-ul ANRE permit și compararea prețurilor la electricitate. Acest lucru va fi foarte important către finalul anului, ținând cont că, din 2021, se va liberaliza și această piață.

Sursa: avocatnet.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...