Rămâi conectat

Actualitate

Continuă scumpirile: În industria prelucrătoare, construcţii şi comerţul cu amănuntul sunt așteptate creșteri accentuate a prețurilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Continuă scumpirile: În industria prelucrătoare, construcţii şi comerţul cu amănuntul sunt așteptate creșteri accentuate a prețurilor

Managerii din România estimează, pentru următoarele trei luni, o creștere accentuată a prețurilor în cadrul industriilor prelucrătoare, construcții și comerțul cu amănuntul, arată datele Institutului Național de Statistică.

În cadrul anchetei de conjunctură din luna aprilie 2022, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creşterea moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +11%). Referitor la numărul de salariaţi se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +3% pe total industrie prelucrătoare. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere accentuată în următoarele trei luni (sold conjunctural +43%).

Potrivit estimărilor din luna aprilie 2022, în activitatea de construcţii se va înregistra pentru următoarele trei luni creşterea volumului producţiei (sold conjunctural +25%). Managerii estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +5%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează creşterea accentuată a acestora (sold conjunctural +59%).

În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni tendinţă de creştere moderată a activităţii economice (sold conjunctural +9%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creştere moderată (sold conjunctural +7%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creşterea moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +11%). Managerii societăţilor comerciale estimează creştere accentuată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +58%).

Conform estimărilor din luna aprilie 2022, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +12%). Se estimează relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +5%).

Potrivit opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea tendinţă de creştere (sold conjunctural +28%).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Controale ITM pentru verificarea măsurilor luate pe timp de caniculă, pentru protecția angajaților: Reglementări și amenzi pentru cei care nu respectă legea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Controale ITM pentru verificarea măsurilor luate pe timp de caniculă, pentru protecția angajaților: Reglementări și amenzi pentru cei care nu respectă legea Inspecția Muncii verifică măsurile care trebuie întreprinse de angajatori pentru protecția persoanelor încadrate în muncă, în perioada în care se manifestă temperaturi extreme ridicate Inspecția Muncii verifică modul de respectare a prevederilor O.U.G. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea