Rămâi conectat

Economie

Continuă demararea proiectului ”PNL aduce gazele în casele românilor”. Premierul a cerut ca rețelele de gaze să poată fi finanţate cu fonduri europene

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Demararea proiectului ”PNL aduce gazele în casele românilor” continuă printr-o nouă etapă, anunță Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

Acesta, a anunțat, printr-o postare pe Facebook, că premierul Ludovic Orban i-a solicitat să realizeze un proiect ca rețelele de distribuție a gazelor înființate de autoritățile locale să poată primi finanțare europeană.

„Premierul Ludovic Orban a solicitat ca în exerciţiul financiar 2021-2027 să fie eligibile pentru finanţare din fonduri europene înfiinţările de reţele de gaze sau extinderile de reţele. Voi susține și sprijini acest proiect important, pentru ca românii care doresc să aibă gaz în case să poată avea această posibilitate”, a scris ministrul pe pagina de socializare.

Acesta a explicat că pasul actual a fost făcut după modificarea legii care a oferit autorităților publice locale posibilitatea de a înființa rețele de distribuție a gazelor naturale.

„Extinderea rețelei de gaz în țara noastră a fost și este un obiectiv pe care vrem să îl ducem la îndeplinire. În 2018 demaram campania – PNL aduce gazele în casele românilor. Asta după ce am reușit să modific legea, astfel că autoritățile administrației publice locale pot înființa rețele de distribuție a gazelor naturale, iar acestea să fie conectate la magistrale de gaz. Acum facem următorii pași pentru a realiza o nouă etapă a acestui proiect important”, a mai precizat Virgil Popescu.

Sursa: Digi24


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se pregăteşte să lanseze o nouă măsură de finanţare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-şi cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă. Potrivit declaraţiei secretarului de stat în MADR, Sorin Moise, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea